Αναστασίας Στέρπα

Ποιητική συλλογή “Κομβίο Αναμονής” από τις εκδόσεις Ιωλκός

Η ποιητική συλλογή της Αναστασίας Στέρπα “Κομβίο Αναμονής” εκδόσεις Ιωλκός είναι υποψήφια για τα Public Book Awards 2022, στην κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση. Μπορείτε να ψηφίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://www.publicbookawards.gr/2022/vote2022.php?auto=1&CatID=5&id=1807&fbclid=IwAR3acQiY_EbD1T1npARclk_IZNjx0_Fs0lk9qLznfFH901QGs21C2mJ_KPw

Βιογραφικό σημείωμα
Η Αναστασία Στέρπα κατάγεται από το Νεοχώρι Άρτας, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Είναι Aξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο υπηρετεί εδώ και 19 χρόνια. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες και έχει σπουδάσει Coaching στο ΕΚΠΑ. Είναι παντρεμένη και μητέρα . Το “Κομβίο Αναμονής”που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιωλκός, είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή .

Περιεχόμενο του βιβλίου

H ποιητική συλλογή της Αναστασίας Στέρπα, πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο, τη νεότητα αλλά και τη φθορά, τη διαχείριση των ψυχικών τραυμάτων, τη στάση του απέναντι στο φόβο και την ατολμία, που εμποδίζουν πολλούς από εμάς στη λήψη αποφάσεων και στη διεκδίκηση όλων εκείνων που έχει πραγματικά η ψυχή μας ανάγκη.
Η συνειδητοποίηση εσφαλμένων επιλογών ή και συμβιβασμών γίνεται η αφορμή προβληματισμού για επανατοποθέτηση αναφορικά με το τι μπορεί ο κάθε άνθρωπος να πράξει διαφορετικά «από εδώ και πέρα» για τη ζωή του.Η δημιουργός, μάς κοινωνεί τον τρόπο που απενεργοποιεί το προσωπικό της Κομβίο αναμονής, οδηγώντας τον εαυτό της στο δρόμο των ονείρων, δίνοντας το παράδειγμα.

Κοιτώ ένα αστέρι να λάμπει,
κοιτώ κι άλλο ένα να πέφτει.
Ξέρεις ποια είναι η διαφορά τους;
Το ένα τόλμησε το φως του να φανερώσει,
το άλλο δείλιασε και διαλύθηκε•
κι αυτό το δεύτερο… έγινε η ευχή μας.

[Από την έκδοση]