Ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα

Πλήθος κόσμου στην αίθουσα του Σκουφά

Όλγα Γεροβασίλη: ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μία μεγάλη και δυναμική βάση

Με ομιλητές τον Χρήστο Σπίρτζη, βουλευτή και πρ. Υπουργό, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτή και πρ. Υπουργό και την Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Σκουφά, στην κεντρική πλατεία της Άρτας, η ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Σκουφά, με παρουσίες προσώπων που πραγματικά αποτυπώνουν αυτό που είναι σήμερα το ζητούμενο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, για ένα σύγχρονο μαζικό κόμμα, που θα εκφράζει τη θέληση των πολλών στα κρίσιμα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
Όπως δε τονίσθηκε από τους ομιλητές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, συνδεδεμένο μ’ αυτήν, ικανό να εμπνέει και να κινητοποιεί ανθρώπους και που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση του τόπου, με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, που θα εδραιώνει τη δημοκρατία.

Στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Σκουφά”, στην Άρτα, το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019, είπε τα εξής:
Στις 7 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε το μήνυμα των εκλογών τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όσο και για το σύνολο του πολιτικού σκηνικού.
Οι τελευταίες εκλογές μας έφεραν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος για αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, το 32% το οποίο αγγίξαμε είναι μία ξεκάθαρη εντολή για το μετασχηματισμό του κόμματος. Ο λαός μας ανέδειξε στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη του προοδευτικού χώρου.
Και ο λαός της Άρτας μας έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα.

Για αυτό το αποτέλεσμα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας.
Αυτό είναι που μας δίνει δύναμη μπροστά στον αγώνα που ήδη ξεκίνησε.
Για αυτό τον αγώνα ήρθαμε να σας μιλήσουμε σήμερα. Και εγώ θα μιλήσω λιγότερο γιατί έχει σημασία πρώτα να ακούσουμε.
Να ακούσουμε όλους εσάς, που δεν μας δώσατε απλώς την ψήφο σας αλλά μας δώσατε αυτή την ξεκάθαρη εντολή.
Μας δείξατε το δρόμο, αποδεικνύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μία μεγάλη και δυναμική βάση.

Αυτή τη βάση πρέπει να κάνουμε ρεύμα νίκης.
Η προσπάθεια, λοιπόν, που ξεκίνησε και εξελίσσεται σε όλη τη χώρα έχει ένα στόχο.
Όλοι εσείς που είστε κοντά μας να μπορέσετε να επικοινωνήσετε τις αγωνίες και τις ανάγκες σας, αποκτώντας φωνή και δύναμη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία..
Είναι ομόφωνη απόφασή μας ότι ο κεντρικός πολιτικός μας στόχος είναι να συναντηθούμε με όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες, ακόμα και αν μας δεν μας έχουν εμπιστευτεί ακόμα με την ψήφο τους.

Σήμερα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία ώστε αυτό το ρεύμα νίκης να αποκτήσει στέρεα θεμέλια.
Αυτό θα γίνει μόνο αν ο καθένας και η καθεμία, που θα το δυναμώνει, πάρει στα χέρια του την ευθύνη της συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων.
Μόνο έτσι θα δυναμώσουμε. Και πρέπει να δυναμώσουμε πολύ γιατί οι προκλήσεις είναι μεγάλες.
Η περίοδος της διακυβέρνησής μας ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα έξω από τα μνημόνια.
Με το γενναίο βήμα της συμφωνίας των Πρεσπών να έχει οδηγήσει στη στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας. Να έχουμε επιστρέψει σαν συνδιαμορφωτές των εξελίξεων στην Ευρώπη.

Να μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι στην περίοδο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης θα προχωρήσουμε ισότιμα με ένα μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο θα στηρίζεται στην κοινωνία της γνώσης.
Με αυτό το σχεδιασμό, στην Άρτα τα τελευταία χρόνια σχεδιάστηκαν, δρομολογήθηκαν, ξεκίνησαν και υλοποιήθηκαν έργα που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.
Για αυτό υλοποιήθηκε η δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής με δύο Τμήματα, αίτημα ετών των πολιτών και των φορέων του νομού μας.

Όλοι οι πολίτες του νομού μας γνωρίζουν ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησής μας δρομολογήθηκαν έργα ύψους μεγαλύτερου από 100 εκατομμύρια ευρώ.
Εξασφαλίστηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα συγχρηματοδοτούμενα, για να αλλάξουν το πρόσωπο και τις υποδομές της περιοχής μας.
Βεβαίως θυμίζω την ανταπόκριση της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και του Χρήστου Σπίρτζη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας.

Για αυτό στο νομό Άρτας στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος οι τέσσερις δήμοι μας ανταποκρίθηκαν σε έργα συνολικής αξίας 9 εκατομμυρίων 518 χιλιάδων ευρώ, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής αλλά και την οικονομική δραστηριότητα του νομού.
Σε μία τέτοια περίοδο με τις προοπτικές που ανοίξαμε αλλά και με προκλήσεις όπως την κλιματική αλλαγή, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το προσφυγικό, το μεταναστευτικό, την ευθύνη της διακυβέρνησης δυστυχώς την έχει η Νέα Δημοκρατία.
Σε απάντηση αυτών των προκλήσεων ξεδιπλώνει ένα ξεπερασμένο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που διευρύνει τις ανισότητες.

Δεν κλείνει απλά το μάτι σε μία οικονομική ελίτ. Αντίθετα, τη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, ξεχνώντας την μεσαία τάξη.
Την επιδοτεί, της επιτρέπει να ξεγλιστράει από το πόθεν έσχες, να ξεγλιστράει από το νόμο ενώ την ίδια ώρα επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την ωμή βία σε όποιον προσπαθεί να αντισταθεί.
Την ίδια ώρα, οι 7 στους 8 πολίτες που είχαν λάβει πέρσι κοινωνικό μέρισμα φέτος δεν θα το δουν. Δεν θα επωφεληθούν από αυτό 3,7 εκατομμύρια άτομα. Και τολμούσε η ΝΔ να μας μιλάει τότε για ψίχουλα.

Βέβαια να κόβει τα δήθεν ψίχουλα μπορεί. Γιατί πρέπει να μοιράζει τα παντεσπάνια.
Η ΝΔ ξανακάνει το κράτος λάφυρο και το μοιράζει σε πρόθυμους 80αρηδες, στα golden boys, στους κουμπάρους και στους γραμματείς των ΝΟΔΕ.
Φτάσαμε να έχουμε fake άριστους υπουργούς ενώ τα φιλοκυβερνητικά μίντια εξακολουθούν να κάνουν αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το κράτος που φτιάχνει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι επιτελικό. Είναι βαθιά συντηρητικό. Καλλιεργεί σκόπιμα την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη βία απέναντι σε κάθε τι το διαφορετικό.

Σκοπός του κ. Μητσοτάκη είναι να καθησυχάσει το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, τραβώντας την προσοχή από μέτρα σαν τη δραματική μείωση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και του κοινωνικού μερίσματος.
Να κρύψει την ανικανότητά της κάτω από τα δακρυγόνα και την ακραία καταστολή.
Ιδιαίτερα εδώ στην Άρτα φαίνονται ήδη τα πρώτα σημάδια της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής κλείνει, υπονομεύοντας την ίδια τη Γεωπονική Σχολή.

Τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Φιλόδημος σταματούν και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να πάρουν θέση και οι ίδιοι οι δήμαρχοι του Νομού Άρτας.
Και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων που έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από εμάς, ενώ βρίσκεται σε διάφορα στάδια η διαδικασία εκτέλεσης.
Αυτές είναι φίλες και φίλοι οι συνθήκες μέσα στις οποίες μεγαλώνουμε και σας προσκαλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα σε ένα μεγάλο προοδευτικό δημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Σας καλούμε να παλέψουμε για να δώσουμε τον αγώνα μέσα από ένα κόμμα ζωντανό, δυναμικό, εξωστρεφές.

Με ένα σύγχρονο ενιαίο προγραμματικό και οργανωτικό πλαίσιο, στο οποίο ο καθένας και η καθεμιά μας θα έχει φωνή, ευθύνη και απόφαση για το μέλλον του και το μέλλον του τόπου.
Αυτή η διαδικασία, της οποίας μία μεγάλη στάση θα είναι το συνέδριο, θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε την προοδευτική πρόταση της ισχυρής κυβερνώσας αριστεράς.
Χωρίς συμπλέγματα και περιχαρακώσεις, με όπλο την ταυτότητά μας, που χαράχτηκε με το διάλογο και τη σύνθεση, σας καλούμε για να κερδίσουμε νέες νίκες για τη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία.

Ομιλία Β. Τσίρκα
Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην αίθουσα Σκουφά, μίλησε και ο πρώην βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας που μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ευχαριστώ όλες και όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Η παρουσία σας είναι τιμή για εμάς. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της χώρας, για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, για την αριστερά της εποχής μας, την ανάγκη για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Δυστυχώς συμβαίνουν πράγματα που αγνοούν τις ανάγκες της εποχής μας. Αναφέρομαι σε αποφάσεις που μας πάνε προς τα πίσω. Τέτοια είναι η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των 37 σχολών που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής με έδρα την Άρτα. Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη.

Όχι μόνο για τον νομό Άρτας αλλά για τη χώρα. Διότι συνδέεται η απόφαση αυτή με τη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, την ακύρωση των διορισμών, την οπισθοδρόμηση. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για την αναστολή λειτουργίας των σχολών. Διαφορετικά ο λαός θα διεκδικήσει για μια ακόμη φορά αγωνιστικά το μέλλον του… το εγχείρημα για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μια άσκηση αθροίσματος αλλά μια βαθύτερη διεργασία για τη δημιουργία ενός κόμματος ικανού να επιφέρει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στον αγώνα για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Γιατί η έξοδος από την κρίση με προοπτική για την κοινωνία δεν μπορεί να δοθεί «εργολαβία» στην κυβέρνηση χωρίς την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς