ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι διοργανώνεται από την ΔΕΕΠ Άρτας εξωτερική αιμοληψία του Αιμοδοτικού Συλλόγου της Νέας Δημοκρατίας , σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΕΕΠ Άρτας της Νέας Δημοκρατίας (Μάνθα 7, 1ος όροφος –πλατεία Αγίου Δημητρίου) το Σάββατο 03-12-2022 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.
Επίσης από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Περάνθης σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάνθης, την Κυριακή 11-12-2022 από τις 9:00 π.μ. έως τις 1.00 μ.μ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
•Να είσαι 18-65 ετών
•Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
•Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
•Να αισθάνεσαι ξεκούραστος
•Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες