ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ

Με ανακοίνωση του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας και η 3μελής των γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ακάθεκτη στον δρόμο της διάλυσης του ΕΣΥ. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια πανδημίας και ενώ είναι πλέον προφανές το ποιος προσπαθεί καθημερινά να σώσει τον λαό και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας, αγνοώντας επιδεικτικά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των εργαζομένων στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή το νομοσχέδιο που θα βάλει την οριστική ταφόπλακα και θα αλλάξει οριστικά δομικά στοιχεία της δημόσιας περίθαλψης και πρόληψης στην χώρα.

Αφού την Άνοιξη του 2022 ψήφισε την διάλυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αφού τον Αύγουστο του 2022 με τα καθηκοντολόγια των Νοσηλευτών φέρνει το «Επιτελικό κράτος» στις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις και επιχειρεί την υποβάθμιση τους, με το τωρινό νομοσχέδιο, άρει την μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες των Νοσοκομείων και λέει στους πολίτες να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν θέλουν να έχουν υπηρεσίες υγείας ( απογευματινά χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία προφανώς με γενναία πληρωμή από τους ασθενείς). (…)

Καλούμε όλο το λαό, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νομού, να συμπορευτούμε στον αγώνα αυτό. Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή της Δημόσιας Περίθαλψης πολλές δεκαετίες πίσω. Μαζί σε δρόμους και πλατείες να απαιτήσουμε
•την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου
•την ενίσχυση του ΕΣΥ
•την αύξηση των δαπανών για την δημόσια υγεία
•τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022 συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου.