Γράμμα στον Πρωθυπουργό

Γράφει ο Δημήτρης Λαμπράκης

Αύριο (σ.σ. τη Δευτέρα) θα επισκεφθεί την όμορφη πόλη μας ο Πρωθυπουργός και είμαι βέβαιος ότι θα πρέπει, να αναφερθεί στα προβλήματα που δεν λύθηκαν, ούτε και επί των δύσκολων ημερών του, συνεπεία της πανδημίας, του μεταναστευτικού, του Ρωσσοουκρανικού πολέμου και της -ελέω αυτού- εισαγόμενης (παν) ακρίβειας αλλά και της ντόπιας αισχροκέρδειας, σε είδη πρώτης ανάγκης και σε αγροεφόδια, σε καύσιμα, στην ηλεκτρική ενέργεια κλπ.
κ. Πρωθυπουργέ έρχεστε σε ένα νομό που θα μπορούσε να είχε μία πολύ έντονη τουριστική επισκεψιμότητα από έναν ποταμό, Αραχθο τον λένε, που διασχίζει την πρωτεύουσά του, Αρτα την λένε, από ένα νησί, Κορωνησία το λένε, που ομορφαίνει τον κόλπο, Αμβρακικό τον λένε, από έναν -σπάνιας ομορφιάς- ορεινό όγκο, Τζουμέρκα και Ραδοβύζι τον λένε που έχει γεννήσει ήρωες.
Πολλά έχουν εγκαταλειφθεί κ α ι περισσότερο οι δικοί μας άνθρωποι δηλαδή οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι αγρότες. Τα προιόντα μας είναι πολύ πιό ακριβά για να παραχθούν ακόμη και με προσωπική εργασία και οι τιμές των, εάν πουληθούν και πληρωθούν, εξευτελιστικές. Σκεφθείτε μόνον έφθασαν να πουληθούν 10 λεπτά του € ένα κιλό πορτοκάλια αλλά και 25 λεπτά του € το 1 κιλό ακτινίδια δηλαδή όσο και η αξία παραγωγής τους ενώ μετά από λίγο πωλούνται στον καταναλωτή σε 5πλάσια τιμή. Και οι έμποροί μας ξυπνούν -ελέω της ρήτρας αναπροσαρμογής της ΔΕΗ- με ένα το λουκέτο στο χέρι.

Στο νοσοκομείο μας δεν έχουμε ιατροδικαστή, με ολοφάνερο το αποτέλεσμα της ταλαιπωρίας και του κόστους για τους πολίτες, μέχρις δε τις αρχές του φετινού Καλοκαιριού δεν θα έχουμε τρείς από τους πολύ έμπειρους χειρουργούς ενώ κλινικές λειτουργούν επαφιέμενες -μόνον- στο φιλότιμο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που αμοίβεται λίγα για αυτά που προσφέρει.
Στο Πρωτοδικείο Αρτας, μετά από 30 χρόνια, εξακολουθούν και δεν υπάρχουν επιμελητές ανηλίκων ενώ ανερυθρίαστα, πρίν από λίγο καιρό, το Ταμείο Εθνικής Αμυνας κοινοποίησε -σε πάνω από 100 οικογένειες- αγωγές διεκδικώντας τις περιουσίες συμπολιτών μας που κατά την κατοχική Περίοδο 1941-1944 ανήγειραν σπίτια Βορειοανατολικά, Βόρεια και Βορειοδυτικά του Στρατοπέδου και υπέβαλλε τόσες οικογένειες αλλά θα υποβάλλει και άλλες τόσες σε χιλιάδες ευρώ έξοδα.
Είμαι βέβαιος ότι οι σοβαροί υποψήφιοι της Ν.Δ αλλά και η ΔΕΕΠ και οι -κατά καιρούς- λοιποί εκλεγμένοι ασφαλώς θα σας έχουν ενημερώσει σχετικά με την ανάγκη εγκιβωτισμού της κοίτης του ποταμού, της λειτουργίας μεγάλου συνεταιριστικού εργοστασίου για την υποδοχή και προώθηση όλων των προιόντων μας, όλο το χρόνο όπου θα εργάζονται τα παιδιά μας, της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου Συκιών & του υγρού στοιχείου πεδιάδας Αρτας με την κατασκευή & ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών, την ίδρυση δύο τουλάχιστο νέων σχολών αφού ο πληθυσμός και ο πλούτος μας ολοένα και φθίνει… απόδειξη τούτου η μετάπτωση του νομού Αρτας από 3εδρική σε 2εδρική περιφέρεια.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας, αφού αυτά είναι που μας απασχολούν και οι κ.κ. Τσίπρας, Ανδρουλάκης αλλά και Βαρουφάκης, που, πρίν από εσάς, μας επισκέφθηκαν απαξίωσαν τα ουσιώδη αυτά προβλήματα αφού για αυτά… είτε δεν μίλησαν, είτε ακροθιγώς αναφέρθηκαν χωρίς να προτείνουν λύσεις.

*Ανάρτηση στο fb του γνωστού δικηγόρου της Άρτας Δημήτρη Λαμπράκη