Επίσκεψη Γιώργου Στύλιου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Άρτας

• «στην Άρτα πραγματοποιήσαμε 88 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

• «δημιουργήσαμε το 1ο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) Άρτας»
Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Άρτας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υποψήφιος Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος. Εκεί αφού αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με το προσωπικό, συναντήθηκε με τη Διευθύντρια. Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα υποδομών και προσωπικού, αλλά και στην ειδική αγωγή στο Νομό της Άρτας.
Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των σχολείων που προχώρησε η Νέα Δημοκρατία αυτά τα χρόνια με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Υπογραμμίζοντας πως στην Άρτα είχαμε συνολικά 88 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή. Συγκεκριμένα, τόνισε ο Υφυπουργός, είχαμε εβδομήντα (70) διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, έναν διορισμό (1) στη Μουσική Επιστήμη, δώδεκα (12) στο Μουσικό Σχολείο και πέντε (5) στην Ειδική Αγωγή. Ενώ σημείωσε και τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών ειδικά των ορεινών Δήμων της Άρτας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναβάθμιση του κτηρίου και του προαυλίου χώρου του Δημοτικού σχολείου Βουργαρελίου.

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της ειδικής αγωγής στο Νομό, σημειώνοντας πως το 2022 ξεκίνησε η λειτουργία του 1ου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ). Ενός σχολείου με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα σπουδών για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, στο οποίο υπηρετούν οκτώ (8) νέοι, κατάλληλα καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί. Μια δομή ειδικής εκπαίδευσης που εξυπηρετεί μαθητές από όλο το Νομό της Άρτας αλλά και από περιοχές της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και της Αιτωλοακαρνανίας.
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεών του ο κ. Στύλιος δήλωσε: «η Νέα Δημοκρατία το 2019 υποσχέθηκε καλύτερη και προσβάσιμη σε όλους παιδεία. Τηρήσαμε αυτή τη δέσμευσή μας. Προχωρήσαμε σε 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και αναβαθμίσαμε το θεσμό των ολοήμερων σχολείων, διευρύνοντας το πρόγραμμά τους. Ειδικά στην Άρτα ενισχύσαμε τα σχολεία μας με 88 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τη δημιουργία δομών ειδικής αγωγής όπως το (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ) που βοηθούν στην πράξη τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τις οικογένειες τους. Η δέσμευσή μας είναι πως και την επόμενη τετραετία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ολοένα καλύτερα σχολεία. Με πιο σύγχρονες υποδομές και περισσότερους δασκάλους και καθηγητές. Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ αλλά και το Μουσικό Σχολείο της Άρτας, έχουν ανάγκη από νέα και ιδιόκτητα κτίρια. Και θα εργαστώ ώστε να τα αποκτήσουν».