Γ. Στύλιος για μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις των ρυθμίσεων οφειλών για τις 120 δόσεις

Για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών μίλησε ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος στη Βουλή.
«Για μας δεν υπάρχει ημέρα χαμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες να τιμήσουμε την λαϊκή εντολή και να φανούμε αντάξιοι στης εμπιστοσύνης τους, κάνοντας τη ζωή τους καλύτερη με πρωτοβουλίες άμεσου αποτελέσματος», είπε ο κ. Στύλιος. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από άγονες αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά».

« Έχουμε ένα θετικό momentum μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Στύλιος. Μόνο με την αλλαγή κυβέρνησης και την προοπτική της νέας εποχής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Αυτό το momentum πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και αυτό θέλουμε να κάνουμε με τις πρωτοβουλίες μας και το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα. Οι πολίτες που μας ακούν και θα πάρουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα δουν όλοι μειώσεις».

Σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων ο κ. Στύλιος ανέφερε:
-Διευρύνεται η ρύθμιση, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ.
-Μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία καταβολή από τα 30 στα 20 ευρώ
-Μειώνεται το επιτόκιο από το 5% στο 3%,
-Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
-Ο οφειλέτης μπορεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων.

Προτεινόμενα για εσάς