Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην Άρτα

Με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις στην Άρτα η Όλγα Γεροβασίλη Βουλευτής Άρτας, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Π.Σ. έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που εξελίσσεται … ανεξέλεγκτα!
Η ανικανότητα της Κυβέρνησης, η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού, τα σπασμωδικά «μπαλώματα», οι αντιφάσεις, οι ανακολουθίες, τα συγκεχυμένα μηνύματα προς την κοινωνία, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε.

Με τα νοσοκομεία –τα οποία υποτίθεται θα «θωρακίζονταν»- να βρίσκονται «στο κόκκινο»,
με τα σχολεία, που τον Ιούνιο –με ελάχιστα κρούσματα τότε- είχαν ανοίξει με 15 μαθητές ανά τάξη, να ανοίγουν τώρα, στην έξαρση, με 25 και 27 μαθητές, με μάσκες-αλεξίπτωτα, με 20.000 καθηγητές λιγότερους από πέρυσι και το ένα μετά το άλλο να κλείνουν εξαιτίας των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση η κοινωνία κινητοποιείται, αντιδρά. Η φωνή της είναι κραυγή αγωνίας.

Και στην Άρτα οι μαθητές και οι μαθήτριες ζητούν το αυτονόητο. Να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα στα σχολεία.
Έντεκα (11) Γυμνάσια και Λύκεια του νομού βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάληψη. Κύρια αιτήματα, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, η πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας, Δωρεάν (και κατάλληλες) Μάσκες για όλους.
Τα αιτήματά τους είναι δίκαια.

Στην αγωνία των νέων η Κυβέρνηση απαντά: Η ευθύνη είναι δική σας, των πολιτών, της νεολαίας, των μαθητών. Στοχοποίηση και κοινωνικός αυτοματισμός. Συκοφαντεί και απαξιώνει τον αγώνα τους. Με θράσος τους βαφτίζει «αρνητές της μάσκας» και επεξεργάζεται σχέδια καταστολής!
Δυστυχώς για την Κυβέρνηση οι ευθύνες δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, ούτε αποσιωπούνται με τη βία.
Χρειάζονται υπεύθυνες λύσεις, έστω και τώρα».

Προτεινόμενα για εσάς