Δημήτρης Μάντζος: «Απαντάμε στο τι σημαίνει να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ το 2023»

Στην εκπομπή «Άναψε Φλας» του FLASH RADIO 99,4 με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.
Εν αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος την προσεχή Κυριακή (11/12), ο Δ. Μάντζος αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξης πάνω στο οποίο «θα δομήσουμε την πολιτική μας δουλειά τους επόμενους δύο μήνες, σε όλη τη χώρα, στο δρόμο, στα χωριά, τις πόλεις, τους χώρους δουλειάς, στις σχολές, ώστε να ενισχυθεί και να επικοινωνηθεί το μήνυμά μας για ελπίδα και αξιοπρέπεια».
«Αν μπορούσα να συνοψίσω σε δύο λέξεις το πρόγραμμά μας είναι η αξιοπρέπεια και η αυτοπεποίθηση για τη χώρα και το λαό της, δύο στοιχεία που μας έλειψαν δυστυχώς τα περασμένα χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε δομικό στοιχείο του προγράμματος την «ιδεολογική αυτοτέλεια. Με το πρόγραμμά μας απαντάμε στο ερώτημα, τι σημαίνει τελικά να είναι κανείς σοσιαλδημοκράτης, να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το 2022-2023 και γιατί αυτό το Κίνημα και το πρόγραμμά του μπορεί να είναι χρήσιμο για τις ζωές όλων».

Ερωτηθείς, παράλληλα, για τις ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι τα ψηφοδέλτια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας, «ωστόσο αντικειμενικοί παράγοντες, που είναι κυρίως η απογραφή και το πώς αυτή θα περάσει στον εκλογικό κατάλογο είναι μια άσκηση πολύ απαιτητική, ώστε να δούμε την κατανομή των εδρών και κατ’ αντιστοιχία την οικοδόμηση των υποψηφιοτήτων και των ψηφοδελτίων».
«Το μέλημα του ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατική ανατροπή για αξιοπρέπεια, ελπίδα και εθνική αυτοπεποίθηση. Το ερώτημα δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, αλλά αν μπορούν οι πολίτες, μέσα από ένα ισχυρό θετικό μήνυμα αλλαγής, να ανατρέψουν με δημοκρατικό τρόπο αυτήν την αίσθηση αδικίας, τις διευρυνόμενες ανισότητες, την ασυδοσία στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας που τη βλέπουμε και σήμερα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την είδαμε όμως -και δεν πρέπει να το ξεχνούμε-, και με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Σχετικά με την ψήφισή επί της αρχής, του σχεδίου νόμου για τις παρακολουθήσεις και την προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε ότι «ουσιαστικά διεθνοποιείται το ζήτημα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Αυτό το οποίο επιδιώκεται είναι η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά και της εργαλειοποίησης των θεσμών. Όταν η Κυβέρνηση έχει τροποποιήσει τον νόμο έτσι ώστε να μην έχει ο παρακολουθούμενος το δικαίωμα να ενημερωθεί, δυστυχώς τον αποστερεί από το δικαίωμα να στραφεί εναντίον της Πολιτείας σε περίπτωση παραβίασης των θεμελιωδών του δικαιωμάτων. Όταν δικαστεί η υπόθεση, η απόφαση θα έχει μεγάλη σημασία».