Στους δρόμους οι δικηγόροι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών έξω από το υπουργείο Εργασίας

Αδιαφορία της Πολιτείας στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου

Συμμετέχει και ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

Πρώτο δείγμα γραφής των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στο δικηγορικό κλάδο η προωθούμενη κυβερνητική απόφαση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την αρχή του 2023 αποτελεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος καλεί όλα τα μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση για να στείλουν σθεναρά το μήνυμά τους στον υπουργό, τον οποίο έχουν κατηγορήσει για μη ανταπόκριση σε αίτημα για συνάντηση.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους δικηγόρους και σε πρόσφατο ψήφισμα διαμαρτυρίας, κατήγγειλαν για άλλη μία φορά την κυβερνητική στάση έναντι των δικηγόρων και την κάλεσαν να στηρίξει άμεσα τον κλάδο, με την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του.

Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ, που υπογράφει ο πρόεδρος ΜΙΧΑΗΛ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ο γεν. γραμματέας ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, αναφέρονται τα εξής:
« Σας γνωρίζουμε ότι, με ομόφωνη απόφασή του της 06-12-2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού μας Συλλόγου, κατόπιν της πρότασης της Συντονιστικής Επιτροπής προς τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίασή του, την κήρυξη αποχής για τη Δευτέρα 12η Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την επιδεικνυόμενη αδιαφορία της Πολιτείας στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Τούτο δε, καθόσον η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων από 01-01-2023 καθιστά δυσχερέστερη την ήδη επιβαρυμένη οικονομική θέση τους, με την υποβολή των επαχθών μέτρων των μνημονίων, αλλά και της πανδημίας που επακολούθησε, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, καθώς και των δικηγορικών αμοιβών.
Συνεπώς, την ημέρα αυτή οι Δικηγόροι Άρτας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους».