Εμβολιάστηκε ο Αλέκος Καχριμάνης

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ανακοίνωσε πως έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Σήμερα ήρθε η σειρά μου να κάνω την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Ιωαννίνων, για την εξαιρετική οργάνωση και λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου. Θα ήθελα όμως να απευθύνω έκκληση και σε κάθε πολίτη να εμβολιαστεί, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία έναντι της πανδημίας και να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Η επιστήμη μας έκανε ένα μεγάλο δώρο, ανοίγοντας τον δρόμο για να τελειώσει το συντομότερο η μεγάλη αυτή περιπέτεια και μόνο ευγνώμονες πρέπει να αισθανόμαστε!» έγραψε ο Περιφερειάρχης.

Στο ΕΣΠΑ η επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα σε Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Ρόκκα

Στην επένδυση του κεντρικού αρδευτικού αύλακα στις περιοχές Βλάχερνα Γραμμενίτσα, Ρόκκα, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΕΣΠΑ) και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 2.199.000,00.
Το έργο αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης, βελτίωσης και ενίσχυσης τη πρωτογενούς παραγωγής, της επάρκειας του νερού και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα λόγω του χωμάτινου χαρακτήρα του υφιστάμενου αύλακα, παρουσιάζονται προβλήματα διαρροής, με αποτέλεσμα να μένουν απότιστες οι καλλιέργειες και να μην επαρκεί το νερό για άρδευση και καλλιέργειες. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης του είναι μεγάλο, αφού θα πρέπει να καθαρίζεται από την αυτοφυή βλάστηση κάθε χρόνο, για να επιτυγχάνεται η μέγιστη παροχή του νερού.

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων θα επενδυθούν 2.372,40 μ, από το σημείο υδροληψίας στο Φράγμα Πουρναρίου, μέχρι τον παράδρομο της Ιόνιας Οδού.
Τέλος από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρ.Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τις ενέργειες υπερδέσμευσης επιπλέον ποσού χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα αρδευτικά έργα στην εν λόγω πρόσκληση, και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού γα τις ενέργειες ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Ηπείρου και των Τεχνικών Υπηρεσιών για την σύνταξη της μελέτης.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Ημέρα μνήμης των ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ στην Ι.ΜΟΝΗ ΣΕΛΤΣΟΥ στις 22/23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1804
Συμπληρώνονται 217 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο 22/23 Απριλίου του 1804 που βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Περιφέρειας Ηπείρου Στις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη
Και εφέτος οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε από την παγκόσμια πανδημία δεν μας επιτρέπει να αποτίσουμε από κοντά τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ήρωες του Σέλτσου όπως κάνουμε κάθε χρόνο με μιας λιτή εκδήλωση. Όμως η σκέψη μας ο νους μας και η κάρδια μας είναι εκεί. Στη αιώνια μοναξιά τους. Να συντροφεύουμε νοερά του ήρωες, με δέος να αγναντέψουμε νοερά το βάραθρο του Πέτακα και να τους ανάψουμε ένα κεράκι στη μνήμη τους.
Ας είναι. Του χρόνου θα είμαστε πάλι εκεί ……..

Περιφέρεια Ηπείρου
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Τη Μ. Τρίτη και ώρα 11:00 συγκαλείται- μέσω τηλεδιάσκεψης- το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Ιωαννίνων με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου έτους 2021».

Θετικές Γνώμες ΕΥΔ
• Τη θετική της γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου: «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης, συνολικού προϋπολογισμού «499.152,60€», διατύπωσε με έγγραφό της προς το Υπουργείο Πολιτισμού η Ειδική Διαχείριση Ε.Π. ‘Ηπειρος 2014-2020.
• Επίσης η ΕΥΔ διατύπωσε προς την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπ. Παιδείας, τη θετική της γνώμη για τη διακήρυξη του έργου: «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού 2,349,313€.

 

Προτεινόμενα για εσάς