ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ

Παροχή SELF TESTS στις επιχειρήσεις

Επιστολή του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ για την παροχή SELF TESTS στις επιχειρήσεις, απέστειλε το ΔΣ προς τους αρμόδιους Υπουργούς της κυβέρνησης, και την οποία κοινοποιεί στους Βουλευτές Ν. Άρτας.
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ ζητά να υπάρξει οριζόντια εφαρμογή του μέτρου των selftests συμπεριλαμβάνοντας και τους εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους στη δωρεάν διάθεση του.
Στην επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, αναφέρονται τα εξής: «Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ένα σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών tests στους διάφορους κλάδους της οικονομίας, και συγκεκριμένα στους εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ, δεν προβλέπεται υποχρεωτικό selftesting ούτε για εργοδότες, ούτε για αυτοαπασχολούμενους αλλά αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υποχρεούνται να προμηθευτούν και να κάνουν τα selftests “εφόσον προσφέρουν προσωπική εργασία στην επιχείρηση τους ή παρευρίσκονται στους χώρους εργασίας”. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ή πρόβλεψη σχετικά με τις συγκεκριμένες κατηγορίες των ΑΜΚΑ για τα οποία δεν υπάρχει δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών tests και αφορούν τους εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους, δημιουργώντας μια σύγχυση και ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο.
Καθώς το μέτρο αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της διασποράς του COVID-19, συνιστάμε την εφαρμογή του οριζόντια, συμπεριλαμβάνοντας και τους εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους στη δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών tests, με στόχο την αποφυγή επιβάρυνσής τους με οποιαδήποτε πρόσθετο κόστος, που την παρούσα χρονική στιγμή αποτελεί ένα ακόμα αγκάθι στη λειτουργία και βιωσιμότητα τους, εν μέσω πανδημίας».