Εξωραϊσμός Σχολείου

Ξεκίνησαν από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη οι εργασίες εξωραϊσμού του Δημοτικού Σχολείου Άνω Πέτρας .
«Ήδη έχει αλλάξει όψη το εξωτερικό του κτιρίου μετά το βάψιμο από το αντίστοιχο συνεργείο ! Οι εργασίες βαψίματος συνεχίζονται και στο εσωτερικού του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου !
Με συνδρομή και ενέργειες του Συλλόγου ομόρφυνε και ο αύλειος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας των μαθητών!» σημειώνει ο Δημαρχος Περικλής Μίγδος

Στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι
Προσπάθεια να προσεγγίσει τους δημότες στον τόπο κατοικίας τους επιχειρεί ο Δήμαρχος Αρταίων, και οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι μια φορά την εβδομάδα, θα πραγματοποιούν επίσκεψη στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων της αρμοδιότητας τους.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος Αρταίων, θέλοντας να είναι δίπλα στον πολίτη, να συζητά και να επιλύει άμεσα όλα τα θέματα της καθημερινότητας, καθιερώνει κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη, από τις 12:00 έως και τις 14:00, επίσκεψη των Τοπικών Αντιδημάρχων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων της αρμοδιότητας τους, προκειμένου να βρίσκονται στην διάθεση των Προέδρων, των Τοπικών Συμβούλων των φορέων αλλά και των κατοίκων.
Οι Αντιδήμαρχοι σε περιοχές αρμοδιότητάς τους:

-Γεώργιος Πανέτας: (Δ.Ε Βλαχερνών): Γραμμενίτσα, Βλαχέρνα, Κορφοβούνι, Γρίμποβο και οι οικισμοί: Έλατος και Χανόπουλο.
-Παντελής Κωλέτσος: (Δ.Ε Αμβρακικού και Δ.Ε Φιλοθέης) Ανέζα, Πολύδροσο, Ράχη, Βίγλα, Γαβριά, Καλογερικό, Κορωνησία, Στρογγυλή, Ψαθοτόπι, Χαλκιάδες, Καλαμιά, Αγ. Σπυρίδωνας, Καλόβατος, Κιρκιζάτες, Ρόκκα, και ο οικισμός: Πλησιοί.
-Κωνσταντίνος Χαρακλιάς: (Δ.Ε Αρταίων) η πόλη της Άρτας.
-Νικόλαος Λιόντος: (χωριά και οικισμοί Δ.Ε Αρταίων) Κεραμάτες, Κωστακιοί, Λιμίνη και οι οικισμοί: Άγιοι Ανάργυροι, Γλυκόριζο, Εργατικές Κατοικίες.
-Γεώργιος Μπουκουβάλας: ( Δ.Ε Ξηροβουνίου ) Αμμότοπος ,Αμπέλια, Δαφνωτή, Καμπή, Παντάνασσα, Πιστιανά, Ροδαυγή, Σκούπα και Φανερωμένη.

Ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία της Ηπείρου έγινε πραγματικότητα!
Ο πρώτος χώρος θηλασμού σε δημόσια υπηρεσία διαμορφώθηκε στο ισόγειο του πρώην δημαρχείο του Κατσικά Ιωαννίνων και θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (4 Νοεμβρίου) στις δώδεκα το μεσημέρι.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών, με την θερμή υποστήριξη της 5ης και 6ης ΤΟ.Μ.Υ Ιωαννίνων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων η οποία εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο δράσεων προαγωγής υγείας που σκοπό έχει να αναδείξει τη σημασία της πρακτικής και ηθικής υποστήριξης της μητέρας, του πατέρα, του βρέφους αλλά και όσων πλαισιώνουν αυτή τη θερμή αλυσίδα.
Το δωμάτιο θηλασμού εξοπλίστηκε πλήρως και έχει μετατραπεί σε έναν πανέμορφο χώρο για τις μητέρες και για τα μωρά.

«Ήδη ολοκληρώσαμε έναν κύκλο συνεργασίας με το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και τις ΤΟΜΥ της περιοχής που στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε στις μητέρες έναν ιδανικό χώρο για να φροντίζουν τα μωρά τους. Ο θηλασμός είναι δικαίωμα και γνωρίζουμε πως σ’ αυτή την υπέροχη διαδικασία δεν υπάρχουν ωράρια. Είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν και σε άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια και υπηρεσίες», υπογράμμισε ο κ. Βλέτσας.
Σε πλήρη ταύτιση με το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό: «Ενδυναμώνουμε τους γονείς – Διευκολύνουμε τον Θηλασμό», στο ισόγειο του δημαρχιακού κτηρίου Κατσικά Ιωαννίνων, από τη Δευτέρα ένας νέος, καθαρός, φωτεινός και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών των θηλαζουσών μαμάδων και των παιδιών τους.
Επισυνάπτεται η πρόσκληση των εγκαινίων.

2η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης του έργου CI-NOVATEC
Η δεύτερη συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης του έργου CI NOVATEC – Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems – Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος InterregV-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020, θα λάβει χώρα την Δευτέρα στις 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας.
Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι ένας εκ των οποίων είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Στόχος του έργου είναι να εστιάσει στις Τοπικές Συνέργιες Τουρισμού (Local Tourism Clusters) και να δημιουργηθούν τρία Περιφερειακά Δίκτυα (Regional Networks) στις τρεις Πιλοτικές Περιοχές μία εκ των οποίων είναι και η Άρτα.

Στη Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης θα πραγματοποιηθεί η συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου (Regional Network) στην Άρτα και η παρουσίαση του πρωτoκόλλου συνεργασίας – καταστατικού, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και των μελών καθώς και η υπογραφή του.
Το Περιφερειακό Δίκτυο θα απαρτίζεται από τον Δήμο, τους πιλοτικούς τοπικούς εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τους διαχειριστές των ευρέως αναγνωρίσιμων σημείων, τους διαχειριστές των ανθρωποδυναμικών εκδηλώσεων, τους τοπικούς αντιπροσώπους αλλά και άλλα εν δυνάμει ενδιαφερόμενα μέρη.
Το Περιφερειακό Δίκτυο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού θα κινητοποιήσει όλα τα μέλη που κατέχουν σημαντικές θέσεις στην πιλοτική περιοχή της Άρτας και παράλληλα θα τους εκπαιδεύσει μέσω επιστημονικών εργαστηρίων.
Πληροφορίες:
Καραγιώτη Αικατερίνη – Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το έργο της Περιφέρεια Ηπείρου
e-mail: [email protected] , τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 26513 64300

Έγιναν ΦΕΚ ο νέες διατάξεις του ΥΠΕΣ στον Αναπτυξιακό νόμο
Έγιναν ΦΕΚ οι νέες διατάξεις – τροπολογίες που έβαλε το Υπουργείο Εσωτερικών στον Αναπτυξιακό Νόμο “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις.” N. 4635/19 (ΦΕΚ 167/30.10.2019 τεύχος Α’): Στο νόμο περιλαμβάνονται θέματα όπως, ο ορισμός μελών Δ.Σ. Νομικών Προσώπων και επιτροπών, ο αριθμός Αντιδημάρχων, τις Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, τις αρμοδιότητες της οικονομικής επιτροπής, τη συνέχιση καταβολής επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζόμενων με προσωρινούς πίνακες της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τη Συγχώνευση- Κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ., τις αποσπάσεις – μετατάξεις υπαλλήλων Δ.Ε.Υ.Α. σε άλλη Δ.Ε.Υ.Α., την έγκριση Επιτροπής ΠΥΣ 33/2006 για προσλήψεις προσωπικού, τα θέματα δημοσίων συμβάσεων, τη λειτουργία επιχειρήσεων χωρίς γνωστοποίηση, τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και την ανάθεση υπηρεσιών οδηγού για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου με ΙΧ οχήματα από τους ΟΤΑ.

Κώστας Μπάρκας
Δρομολογείται η αλλαγή των ορίων Λιβαδαρίου Πάργας
Μετά την Αναφορά που κατέθεσε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας σχετικά με τον αυθαίρετο καθορισμό των γεωγραφικών ορίων από το Ελληνικό Κτηματολόγιο της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδαρίου Δήμου Πάργας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής, δρομολογείται η αλλαγή των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδαρίου σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία της Αναφοράς. Ειδικότερα, στην Απάντηση της σχετικής Ερώτησης του κ. Μπάρκα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του «Ελληνικό Κτηματολόγιο» αναφέρει ότι «Από την εξέταση της, επισυναπτόμενης στην ερώτηση, επιστολής των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδαρίου Πάργας και των συνημμένων σε αυτήν εγγράφων και διαγραμμάτων από τον Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», σε συνεργασία με την ανάδοχο κοινοπραξία της μελέτης με τίτλο:

«Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» και κωδικό ΚΤ5-10, κατά τα ανωτέρω περιγραφόμενα, δρομολογείται η αλλαγή των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδαρίου σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και η ένταξη της περιγραφόμενης στην επιστολή έκτασης, στις περιοχές που κτηματογραφούνται στα πλαίσια της ως άνω μελέτης».
Ως εκ τούτου, οι πολίτες που έχουν ακίνητα στο συγκεκριμένο τμήμα θα κληθούν προσεχώς να προσέλθουν στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας.

Σύσκεψη των σωματείων του Δημοσίου
Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, διοργανώνει σύσκεψη των σωματείων του Δημοσίου, όπου θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα: Συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό. Αξιολόγηση. Εργασιακές συνθήκες και εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Ενημέρωση από την συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση. Στη σύσκεψη θα παραβρεθούν και θα ενημερώσουν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας, στις 6 το απόγευμα την Πέμπτη 7/11/2019 και είναι ανοιχτή σε όλες και όλους.
«Καλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων του δημοσίου να συμμετέχουν και να ενημερώσουν και όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα στον νομό Άρτας» σημειώνεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λεωνίδας Γεωργούσης και η γραμματέας, Βάσω Αμπελογιάννη.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 4 έως 10 Νοεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Δευτέρα (04-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
• Τρίτη (05-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
• Τετάρτη (06-11-2019) και ώρες από 18:00-01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διευκρινίζει
Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος» στον Ελληνικό χώρο, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
«Παρά το γεγονός ότι ενδείξεις ή εκτιμήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο πιθανόν να υπάρχουν σε πολλές περιοχές του κόσμου, το συμπέρασμα για την ύπαρξη ή όχι εμπορικά εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων, προϋποθέτει μια σειρά από σοβαρές εργασίες και αναλύσεις που απαιτούν σημαντικό χρόνο.
Σήμερα στην Ελλάδα, με τα δεδομένα που έχουμε, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν είναι ακόμα σε θέση να αναφερθούν στην ύπαρξη, το μέγεθος κοιτασμάτων και κατά πόσο αυτά είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμα. Ας σημειωθεί δε, ότι σε αρκετές από τις περιοχές για τις οποίες υπάρχουν δημοσιεύματα, δεν έχουν καν ξεκινήσει οι έρευνες.
Είναι σύνηθες, σε διάφορα συνέδρια ή ημερίδες, να γίνονται αναφορές σε ενδείξεις και εκτιμήσεις για παρουσία υδρογονανθράκων, να ανταλλάσσονται απόψεις και εξετάζονται σενάρια, τα οποία όμως πρέπει να εκλαμβάνονται στη σωστή τους διάσταση και δεν μπορούν να αποτελούν βάση για ανακοινώσεις περί ύπαρξης κοιτασμάτων.
Σαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να επικοινωνούμε προς τους αρμόδιους φορείς της χώρας, τους επενδυτές και τους πολίτες βασισμένοι μόνο σε πραγματικά δεδομένα,προκειμένου να αποφεύγονται πρόωρεςεκτιμήσεις και βεβιασμένα συμπεράσματα».

Προτεινόμενα για εσάς