Ερώτηση Χρήστου Γκόκα προς Ιωάννη Βρούτση

Υποστελεχωμένη η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας –Λευκάδας

Ερώτηση μαζί με Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση, για την υποστελέχωση και αδυναμία πραγματοποίησης ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας –Λευκάδας, κατέθεσε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λευκάδας συγχωνεύθηκε από τον Οκτώβριο του 2013 με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας, στο οποίο μεταβιβάστηκαν και οι αρμοδιότητές του και λειτουργεί πλέον ως ενιαίο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας – Λευκάδας ωστόσο, το νέο αυτό Τμήμα στελεχώνεται μόνο από τρεις επιθεωρητές και ένα άτομο με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης, ενώ στο τέλος του τρέχοντος έτους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τουλάχιστον δυο επιθεωρητές!

Επίσης, τονίζει την ανάγκη για άμεση στελέχωση του Τμήματος με προσωπικό, ώστε να επαρκεί και για τους δυο Nομούς, οι οποίοι είναι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, επομένως είναι επιβεβλημένοι οι έλεγχοι ιδίως στον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού, και ερωτά τέλος τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα ώστε το τμήμα να καταστεί λειτουργικό και αποτελεσματικό στη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: «Κύριε Υπουργέ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στην Πρέβεζα, ενημερωθήκαμε από το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Πρεβέζης σχετικά με τους ελέγχους από τους επιθεωρητές εργασιακών σχέσεων. Συγκεκριμένα το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λευκάδας συγχωνεύθηκε από τον Οκτώβριο του 2013 με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας, στο οποίο μεταβιβάστηκαν και οι αρμοδιότητές του και λειτουργεί πλέον το ενιαίο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας – Λευκάδας.

Το Τμήμα αυτό στελεχώνεται από τρεις επιθεωρητές και έναάτομο με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης. Στο τέλος του τρέχοντος έτους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τουλάχιστον δυο επιθεωρητές!
Το εύλογο αίτημα του ΕΚ Πρέβεζας είναι η άμεση στελέχωση του Τμήματος με προσωπικό, ώστε να γίνει λειτουργικό αλλά κα να επαρκεί για τους δυο Νομούς καθώς όπως γνωρίζετε, πρόκειται για δυο Νομούς, οι οποίοι είναι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, επομένως είναι επιβεβλημένοι οι έλεγχοι ιδίως στον κλάδο επισιτισμού – τουρισμού.
Με βάσει τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας Λευκάδας, ώστε να καταστεί λειτουργικό και αποτελεσματικό στη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων;