«Επέστρεψαν» με συμφωνίες από τη Food Expo 47 Ηπειρώτες παραγωγοί

Σαράντα επτά παραγωγοί από την Ήπειρο, έδωσαν το παρών τους στη φετινή Food Expo που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Αθήνα. Οι παραγωγοί, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας κάλυπταν ευρεία γκάμα προϊόντων και είχαν τη δυνατότητα άμεσης σύναψης εμπορικών συμφωνιών.
Ενισχυτικά στην προώθηση των Ηπειρωτικών προϊόντων, λειτούργησε και η παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών γαστρονομίας, αλλά και άλλων πρωτόπυπων, από τους σεφ Τάσο Τόλη, Έκτορα Ιωάννου και Μίλτο Καρούμπα, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και γεύτηκαν τα εδέσματα που μαγειρεύονταν στη διάρκεια τη Έκθεσης.
Στην Έκθεση και στο Περίπτερο της Περιφέρειας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος υποδέχτηκε μεταξύ άλλων, τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, εκπροσώπους κομμάτων, αγροτικών οργανώσεων κ.α. Το συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση είχε η Προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής τοπικών Προϊόντων κ. Σοφία Φούκη.
* * * Η Food Expo, όπως επιβεβαιώθηκε και φέτος, έχει μετεξελιχθεί σε παγκόσμια έκθεση, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο και αναδεικνύει τάσεις και καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του «αύριο».

Συμμετοχή στην έκθεση TRAVEL Λευκωσίας
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS (μετονομασία της έκθεσης ΤΑΞΙΔΙ) στη Λευκωσία, το διάστημα 21-23 Απριλίου 2023, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Εκτός της συνολικής παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της Κύπρου.
Η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει στο περίπτερό της ως συνεκθέτες, εκπροσώπους Δήμων, Επιμελητηρίων, Ενώσεων Ξενοδόχων και γενικά φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στο email: ch.kazako[email protected] με την συμπλήρωση της συνημμένης φόρμας συμμετοχής.
Επισημαίνεται ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο και επομένως δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό, στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα (μέχρι 30 τεμάχια), των επιχειρήσεων και φορέων ώστε να διανεμηθεί στην έκθεση. Το υλικό θα πρέπει να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στο γραφείο 143 του διοικητηρίου της Περιφέρειας (πλατεία Πύρρου 1) το αργότερο έως την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 13:00.