Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας σαράντα πέντε (45) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, επισημαίνουν τον αποκλεισμό των μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών, από τα μέτρα που ανακοίνωσε, την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί την προηγούμενη Παρασκευή και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου.

Στην ερώτησή τους σημειώνουν τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, που υπολογίζονται σε πάνω από 70.000 άτομα, και την απουσία των αντίστοιχων ΚΑΔ μηχανικών και αρχιτεκτόνων από τον κατάλογο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το Σάββατο που καθορίζει τις δραστηριότητες που πλήττονται από την πανδημία και θα λάβουν μέτρα ενίσχυσης. Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ως άνω επαγγελματιών, μετά και από την εφαρμογή των νέων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τονίζουν οι Βουλευτές.
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αναστολής δόσεων δανείων και οφειλών σε ταμεία και εφορία, χαμηλότοκη επιδότηση κεφαλαίου κίνησης και ένταξη στην επιδότηση για αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος των μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών.
Ρωτούν τέλος, τους αρμόδιους Υπουργούς για την καθυστέρηση έκδοσης οδηγιών με συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης για τους χώρους των εργοταξίων στο πλαίσιο των κανόνων της υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και κίνδυνος έκθεσης των εργαζομένων στον κορωνοϊό.

Ατομική προστασία
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε σήμερα ο Ν. Παππάς, τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, με θέμα ‘Εξασφάλιση επάρκειας στα προϊόντα ατομικής προστασίας του γενικού πληθυσμού από τον κορωνοϊό. Φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκτόξευσης των τιμών’.

Για τον σεισμό
Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με την οποία ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη,Υποδομών και Μεταφορώνγια τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πάργας. Την κατατεθείσα Ερώτηση, συνυπογράφουν και οι αρμόδιοι Τομεάρχες κ.κ. Ραγκούσης Γιάννης, Σπίρτζης Χρήστος και Βαρεμένος Γιώργος.

Προτεινόμενα για εσάς