“Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ – ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ”

Μια ακόμη εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο Άρτας με θέμα τη σήραγγα Θεοδωριάνων – Μελισσουργών και την συμβολή της στην οδική ενοποίηση των Τζουμέρκων, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Ε.Μ.Π. κ. Δημήτρη Καλιαμπάκο.

Διοργανωτές της εκδήλωσης, οι Πολιτιστικοί Συλλόγοι Μελισσουργών “Ο ΑΪ ΜΑΡΚΟΣ” και Θεοδωριάνων η “ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ” και συμμετοχή από τους Δήμους Κεντρικών και Βορείων Τζουμέρκων.
Ο κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρουσίασε στην Άρτα το έργο “Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΩΝ – ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΩΝ”. Η “σήραγγα” που θα ενώσει στην πράξη και περιμετρικά τα Τζουμέρκα, και είναι πιο γνωστή ως η διαδρομή το “ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ”!
Εκτός του κ. Καλιαμπάκου, για το έργο αυτό μίλησαν οι Δήμαρχοι Κ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος και Β. Τζουμέρκων Γιάννης Σιντελές, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος.

Με μήνυμα που απέστειλε και αναγνώστηκε στην Ημερίδα ενημέρωσης: «Η σήραγγα των Θεοδωριάνων-Μελισσουργών και η Οδική Ενοποίηση των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων», ο Γιώργος Στύλιος τοποθετήθηκε για το ζήτημα των συγκοινωνιακών υποδομών στις ορεινές περιοχές του Νομού της Άρτας και ειδικότερα των Τζουμέρκων. Υπενθυμίζοντας πως είχε δώσει το παρών στην αντίστοιχη ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως λόγω καταγωγής αλλά και έχοντας μεγαλώσει στα ορεινά γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες πρόσβασης που διαχρονικά αντιμετωπίζει η περιοχή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως για δεκαετίες η πολιτεία δεν επένδυσε στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών στην περιοχή μας.
Αναφερόμενος στο καθαυτό θέμα της ημερίδας: την ενοποίησης των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, υπογράμμισε πως η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων, η ένωσή τους με τους μεγάλους συγκοινωνιακούς άξονες της χώρας μας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της περιοχής. Τόνισε, επιπλέον, πως οι νέες συγκοινωνιακές υποδομές και η σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό αποτελούν στρατηγικές επιλογές για τις οποίες εργάζεται και προωθεί την υλοποίησή τους.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός σημείωσε την υποστήριξή του στο έργο της οδικής ενοποίησης των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και τη διάθεση του να συνεργαστεί για να γίνει πράξη. Δηλώνοντας πως: «έχω μεγαλώσει και ζήσει τα παιδικά μου χρόνια στα ορεινά. Γνωρίζω τα Τζουμέρκα και τις διαχρονικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζω, όμως, και τους ανθρώπους τους και τις δυνατότητές τους. Η μάχη για περισσότερες και καλύτερες και υποδομές είναι και δική μου μάχη. Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια υπόσχομαι πως θα είμαι δίπλα σας. Το έχω πει, το γνωρίζεται: ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί».