Κράμερ VS Κράμερ!

Κουνήθηκε ο Καρβασαράς, πατριώτες…. Να ακολουθούν «με ευλάβεια» τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης, προτρέπει τους κατοίκους της Αμφιλοχίας, ο Άκης Τσελέντης, μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, «η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα»….

«Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω από 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια», είπε ο Τσελέντης…. Φαντάζομαι πως εμείς ως Άρτα, δεν είμαστε ανάμεσα σε αυτές τις ζώνες…

Αλλά άλλο ήθελα να πώ… διαβάζω «Δήμος Αρταίων εναντίον ΦΟΔΣΑ.. Διεκδικεί με αγωγή ένα εκατομμύριο!» και δεν μπορώ να καταλάβω… Ο Δήμος Αρταίων –λέει το epiruspost- κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Ο Δήμος Αρταίων προχώρησε σε αγωγή κατά του ΑΣΔΑ με την οποία διεκδικεί ποσό ενός εκατομμυρίου περίπου –για την ακρίβεια 946 χιλιάδες- ως ετήσια αντισταθμιστικά οφέλη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Βλαχέρνα και για το χρονικό διάστημα από το 1998 μέχρι και το 2021!

*****Δηλαδή, κάτι σαν εκείνη την ταινία, μου μοιάζει… Χρήστος VS Τσιρογιάννη!!! Ο Τσιρογιάννης ως Δήμαρχος, διεκδικεί απ’ τον Τσιρογιάννη, ως μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, λεφτά επειδή τόσα χρόνια έριχναν σκουπίδια στη Βλαχέρνα!!!

Ποιοι τα έριχναν; Και μάλιστα από το 1998; Σα να πήρε σύμβουλο τον Σκέρτσο ο φίλος –δικός μου, αλλά όχι πλέον του Παπαλέξη- Δήμαρχος… πως είπε ο Κυριάκος, φταίνε όλοι εδώ και 50 χρόνια; Ο Δήμαρχος το μάζεψε λίγο… σου λέει «μου χρωστάνε απ’ το 1998»!

Ο Κυριάκος ζητά συγγνώμην εκ μέρους όλων όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα… ο Τσιρογιάννης, διεκδικεί χρήματα, εκ μέρους όσων κυβέρνησαν τον Δήμο Αρταίων, απ’ το 1998 κι ύστερα… βέβαια το 1998 δεν υπήρχαν ευρώ, αλλά δραχμές… τι μας νοιάζει όμως;

*******Απορία εκφράζω…. Καλά οι προηγούμενοι Δήμαρχοι Αρταίων, έκαναν στραβά μάτια και δεν ζητούσαν αντισταθμιστικά οφέλη; Τι να λέει επ’ αυτού ο Στάθης ο Γιαννούλης, που ήταν για χρόνια ο διαχειριστής του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας;

Εντάξει… τρελό ακούγεται… να θυμάται μια Δημοτική Αρχή το 2023, πως οφείλονται αντισταθμιστικά από το 1998… αλλά, να ακούσουμε και τι θα πεί και ο σημερινός «άρχων των σκουπιδιών», ο Δήμαρχος Φιλιππιάδας και περιχώρων, ο Νίκος Καλαντζής, ως πρόεδρος του ΑΣΔΑ….

Πρωτοπόρος!
Διάβαζα επίσης πως παλιό ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που πέρασε από τις περιπέτειες των πλειστηριασμών τώρα μετατρέπεται σε πεντάστερο. Πρόκειται για μονάδα στην οδό Καλλάρη η οποία βρήκε αγοραστή μετά τον τελευταίο πλειστηριασμό που είχε γίνει πριν μερικούς μήνες. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσαν το πράσινο φως για την εκ νέου μετατροπή του κτηρίου σε τουριστικό κατάλυμα πέντε αστέρων εφόσον δεν μεταβάλουν εξωτερικά την υφιστάμενη κατάσταση…

Το επισημαίνω επειδή μόνο ο Στάθης Μπαρτζώκας, συνεχίζει και επιμένει σταθερά πως στην Άρτα, που δεν κουνιέται τίποτα από πλευράς τουρισμού, μπορούν να γίνουν βήματα…

Προχθές είχε αναρτήσει ΦΩΤΟ με ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης και έγραφε: «Τα ακατοίκητα ωραία σπίτια της Σκουφα στον πάνω όροφο θα μπορούσαν σε συννενόηση με τους ιδιοκτήτες να γίνουν ωραία boutique hotels ώστε να τονωθεί ο τουρισμός στο κέντρο της Άρτας. Η επόμενη δημοτική αρχή σκοπεύει να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που οι περισσότεροι είναι στην Αθήνα ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις τους.
Η λειτουργία του Piccadilly swites house στην οδό Σκουφά ελπίζω να αποτελέσει τον leader του τουρισμού στην πόλη της Άρτας»…

Συμφωνώ με τον Στάθη… αν δεν ξεκινήσουν, σπίτια που σήμερα δεν κατοικούνται, να μετατρέπονται σε ξενώνες, η πόλη της Άρτας, θα μένει στο τέλμα…

Μου αρέσει επίσης η βεβαιότητα του Στάθη πως «η επόμενη δημοτική αρχή σκοπεύει να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων»…. Που προφανώς, θα είναι κάποια άλλη, από τη σημερινή!!!

Γύρισε σελίδα…

Έλεγα παραπάνω για τον πρώην Δήμαρχο Ν. Σκουφά, τον Στάθη Γιαννούλη… και είδα μια ανάρτηση του στο facebook, που έλεγε τα εξής:
«Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι;;;
Δηλώνω παρών στις εξελίξεις, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη , δίπλα στους Αγρότες, τους Εργάτες, δίπλα σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη, δίπλα σε όλους σας.
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
Περιμένω και την επίσημη ανακοίνωση του Κόμματός μου για την υποψηφιότητά μου.
Μόνο αρρωστημένα μυαλά μιλούν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και την επιστροφή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»…

******Μάλλον κάποιοι, θα είδαν αυτό που έγινε με τον Δημήτρη Βαρέλη στο Δήμο Ν. Σκουφά και άρχισαν να διαδίδουν πως ο Στάθης Γιαννούλης επειδή δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., θα γυρίσει να διεκδικήσει τη δημαρχία στο Δήμο Ν. Σκουφά!!!

Νομίζω πως ο Στάθης, έχει γυρίσει σελίδα… οπότε, τσάμπα πάνε οι διαδόσεις…

Δηλώνει υποψήφιος

Ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Φώτης, ορίστηκε Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης από τον Αλ. Καχριμάνη….

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και την τιμή να με ορίσει θεματικό Αντιπεριφεριαρχη σε θέματα ενέργειας.θα συνεχίσω το αγώνα για το καλό του τόπου μας και των κατοίκων του. Όλοι μαζί μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο» σημειώνει ο Φώτης με ανάρτησή του, που συγχρόνως είναι και δήλωση καθόδου του, εκ νέου στη Περιφέρεια Ηπείρου…

Να τον συγχαρούμε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο καινούριο του θεσμικό ρόλο…

Ν.Α.Σ.