Με το δεξί ξεκίνησε η Α.Ε. Δόξας-Πύρρου Άρτας

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α’ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε η Α.Ε. Δόξας-Πύρρου Άρτας 2001, καθώς επικράτησε με 94-46 επί του Π.Α.Σ. Ιωνικού 80 Αγρινίου. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 24-14 στο 10′. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας συνέχισε με την ίδια ένταση σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 45-23 , βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση της νίκης. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ομάδα μας να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά και να παίρνει τελικά το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα.
Τη 2η αγωνιστική η Α.Ε.Δ.Π. Άρτας 2001 αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γ.Ε.Αγρινιου (Σάββατο 17/10 στο 15:00).
Δεκάλεπτα: 24-14, 45-23, 73-38, 94-46

ΝΕΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Τρία νέα βραβεία προστέθηκαν στη συλλογή των βραβεύσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών. Μετά και τη φετινή του βράβευση στα TourismAwards 2020 με δύο βραβεία, ακολούθησε πριν λίγες ημέρες η βράβευση των μανιταροπροϊόντων του με Χρυσό Βραβείο Γεύσης για το 2020, από τα BestGreekFoodAwards (BGFA).
Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογής και επεξεργασίας κριτικών για 100 ημέρες, από ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα και καταγράφουν οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, το TripAdvisor, το Foursquare, το AskFood, τα socialmedia κ.λπ.
Τα δύο επόμενα, προέρχονται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο το TripAdvisor. Πρόκειται για χωριστή βράβευση του Μουσείου στο σύνολό του, αλλά και για το Κυνήγι Τρούφας που διοργανώνει.
Η διπλή βράβευση αυτή με το πιστοποιητικόTravelers’ Choice 2020, αποτελεί μία ιδιαίτερη τιμή για το Μουσείο και το κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων μουσείων της χώρας μας.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζουν και παράγοντες του Μουσείο, ότι και τα τρία αυτά βραβεία που είναι αποτέλεσμα των κριτικών είτε επισκεπτών, είτε εκείνων που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα, έχουν αξία ακόμα μεγαλύτερη και μόνο εξ αυτού του λόγου.
Το Μουσείο ευχαριστεί όλους όσοι έχουν συμβάλει στη βράβευση αυτή.

Απονομή των βραβείων Εφηβικού Διηγήματος
Ο Σύλλογος Άρτας ” Οι Φίλοι του Βιβλίου” το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11π.μ., θα πραγματοποιήσει την απονομή των βραβείων του 1ου Πανηπειρωτικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος.Η εκδήλωση θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας. Λόγω των υγειονομικών περιορισμών ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι άκρως περιορισμένος. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον Covid-19 .

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Αρταίων ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, ενόψει των ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι όποιες αναμένεται να επηρεάσουν την Περιοχή της Ηπείρου, από σήμερα το απόγευμα έως και το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση, να αποφύγουν εργασίες υπαίθρου, την διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα και να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης με το Δήμο Αρταίων, στα τηλέφωνα 2681362208, 2681362101 και στο 6988226938.

“Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”,
Επείγει η συνεργασία με την Ιατρική Σχολή
Η παράταξή του Δήμου Ιωαννιτών, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, με ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:
«Με αφορμή τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 στο Δήμο μας, η παράταξή μας, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, επαναφέρει την πρότασή της για μια επίσημη συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κατά την άποψή μας, όπως αυτή έχει κατατεθεί άλλωστε δημόσια εδώ και καιρό, πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου τοπικά και θα ενημερώνει τους πολίτες.
Η ενημέρωση θα έχει κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν θα υποκαθιστά τα όσα ανακοινώνονται από το κεντρικό κράτος, αλλά θα λειτουργεί επικουρικά εστιάζοντας στις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση υπερβαίνει τις δυνατότητες αντιμετώπισης από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας οποιοδήποτε τοπικού φορέα και είναι πλέον έκδηλη η ανάγκη συνένωσης δυνάμεων».

Συνάντηση της ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ με τη βουλευτη Ν.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου συναντήθηκε στα γραφεία μας με τη Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων κ Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, ενώ ιδιαίτερα τονίστηκαν τα θέματα με την μειωμένη μοριοδότηση των Στρατιωτικών της φρουράς Ιωαννίνων, το θέμα της αδικίας με την αποζημίωση των συναδέλφων του Στρατού για την αυξημένη επιφυλακή διαρκείας που ανέδειξε πρόσφατα η Ομοσπονδία μας και όλα τα κύρια θέματα που μας αφορούν ενώ υπήρξε ειδική μνεία στο θέμα των μεταθέσεων των Στρατιωτικών, ειδικά στην θέσπιση αμετάθετου με την συμπλήρωση 25 ετών υπό προϋποθέσεις και οριστικά με την συμπλήρωση 30 ετών υπηρεσίας .
Στην κ Βουλευτή δόθηκαν υπομνήματα με τα παραπάνω θέματα και υπήρξε δέσμευση της για άμεση ανάδειξη αυτών, καθώς και για συνέχιση των επαφών μας .
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ευχαριστεί την κ Βουλευτή για το ενδιαφέρον που έδειξε για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους.

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 16ο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας με τίτλο: «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης: Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του Π.Ο.Υ. για τον άνθρωπο», που διεξήχθη διαδικτυακά, στις 8-9 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος B’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, συμμετείχε ως συντονιστής και σχολιαστής της 8ηςσυνεδρίας με θέμα «Προσυμπτωματικός έλεγχος μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων», κατά την οποία αναπτύχθηκε η αξία της πρόληψης και ο τρόπος με τον οποίο συμβάλλουν σε αυτή τα ΚΕΠ Υγείας.
Παράλληλα η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμουκαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Νικολέτα Λάμπρου με την ομιλία της «Η προσαρμογή των δράσεων προληπτικού ελέγχου του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην εποχή του κορωνοϊού» ανέπτυξε τον τρόπο, με τον οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν τα Κέντρα Πρόληψης των Δήμων στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία που βιώνουμε.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να προάγει την πρόληψη της υγείας και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες.

Ιωάννινα: Βανδαλισμοί στο μνημείο του Μαβίλη
Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον βανδαλισμό και τη βεβήλωση του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Λορέντζο Μαβίλη, στη Βασιλική.
Ο Δήμος ενημερώθηκε σήμερα για το συμβάν και θα κινήσει άμεσα την διαδικασία για την αποκατάσταση ενώ έχει γνωστοποιήσει το περιστατικό στην αστυνομία.
Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και κυρίως προσβάλλει την μνήμη του ποιητή και ήρωα που θυσίασε τη ζωή του για την απελευθέρωση της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάς