Νέα ΚΥΑ επιτρέπει Delivery στην ξαπλώστρα!

Απαγορεύονται η αναμετάδοση μουσικής και η διοργάνωση πάρτυ στις παραλίες

Νέα ΚΥΑ επιτρέπεται το delivery την ξαπλώστρα, καθώς και τα τραπεζοκαθίσματα, συνεχίζει όμως να απαγορεύεται στις οργανωμένες παραλίες η αναμετάδοση μουσικής, η παραμονή πελατών στα μπαρ και η διοργάνωση πάρτυ.
Σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 2.6.2020 έως και τις 8.6.2020», μερικοί από τους κανόνες είναι:

– επιτρέπεται η παροχή προϊόντων σε πακέτο (takeaway) και deliveryστο σημείο της έκθεσης (ξαπλώστρα),
– τα προϊόντα πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο, εξαιρουμένων των ροφημάτων, όπως ενδεικτικά καφές, χυμοί κλπ,
– απαγορεύεται η αναμετάδοση μουσικής,
– απαγορεύεται η διοργάνωση εκδηλώσεων που προκαλούν συνάθροισηκαταναλωτών (πάρτυκλπ),
– απαγορεύεται για τους πελάτες η χρήση των μπαρ (όπου υπάρχουν) για την παραμονή τους,

– επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.33465/31.5.2020 ΚΥΑ (Β’ 2087),
– ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ πελατών ορίζεται το 1,5 μέτρο,
– ισχύει ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας για τους εργαζόμενους
Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής (WC, αποδυτήρια, ντους) αναρτώντας πρόγραμμα καθαρισμού και απολύμανσης, που θα επιδεικνύεται στις αρχές ελέγχου
Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες μετά από κάθε εναλλαγή της μίσθωσης αυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στην ξαπλώστρα τοποθετείται πετσέτα υποχρεωτικά με ευθύνη του λουόμενου.

Ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται το μήκος των 4 μέτρων, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστο απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.Μέγιστος αριθμός 2 ξαπλωστρών ανά ομπρέλα, με εξαίρεση την περίπτωση οικογενειών με ανήλικα τέκνα. Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται το 1,5 μέτρο.
Επιτρέπεται η ατομική άθληση. Δεν επιτρέπονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις απαιτήσεις της ΚΥΑ, επιβάλλεται, ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας Αρχής, διοικητικό πρόστιμο από 5.000 έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

Προτεινόμενα για εσάς