Ισοπαλία στο στοίχημα, αντισυμβατικό αλλά… πληρώνει!

Σε ένα ποντάρισμα αγώνα ποδοσφαίρου, εκτός από τη νίκη κάποιας εκ των δυο ομάδων, υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση, που δεν είναι άλλη από την ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που συνήθως «ξενερώνει» τους απλούς φιλάθλους, καθώς η ομάδα τους δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά όχι μόνο αυτούς.

Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος που παίζουν σημεία, αποφεύγουν να ποντάρουν το ισόπαλο σκορ, καθώς συνήθως το στοίχημα έχει και την ανάγκη να υποστηρίξουμε μια εκ των δυο ομάδων που αγωνίζονται, καθιστώντας έτσι την ισοπαλία σαν ένα στοίχημα αρκετά… αντι-δημοφιλές.

Γιατί να ποντάρω στο Χ;
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να παίξουμε μια ισοπαλία. Γιατί πολύ απλά, έχει (σχεδόν) πάντα τη μεγαλύτερη απόδοση από τα τρία σημεία, συνήθως κοντά στο 3.00, όταν πρόκειται για ένα ισορροπημένο σετ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως ό,τι ποσό και αν ποντάρουμε, τριπλασιάζουμε τα χρήματά μας.

Φυσικά, υπάρχουν και πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από το 3.00 στο Χ, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιχνίδι με φαβορί. Από την άλλη, υπάρχουν και πιο μικρές αποδόσεις, όταν ο βαθμός βολεύει τις δυο ομάδες, όπως θα δούμε και παρακάτω, εκεί όμως το στοίχημα στην ισοπαλία χάνει την αξία του.

Πότε οι πιθανότητες είναι ευνοϊκές
Α. Όταν «βολεύει»
Πόσες φορές έχουμε δει ματς τελευταίων αγωνιστικών σε πρωταθλήματα, ακόμα και μεγάλων κατηγοριών, η ισοπαλία να μην υπερβαίνει το 2.00; Αυτό φυσικά γίνεται γιατί ένας βαθμός μπορεί να βολέψει βαθμολογικά και τις δυο «εμπλεκόμενες» ομάδες, οπότε δεν έχουν λόγο να ρισκάρουν στη νίκη. Συνήθως, αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται, όμως εκεί το στοίχημα στην ισοπαλία χάνει την ουσία του, καθώς παίζουμε το πιο δύσκολο σημείο στη χαμηλότερη απόδοση.

Εκτός από τα πρωταθλήματα, το ίδιο σχετικά σενάριο συμβαίνει και σε τελικά μεγάλων διοργανώσεων (είτε εθνικών ομάδων, είτε συλλόγων) σε φάσεις ομίλων, όταν και ομάδες συμβιβάζονται με το Χ για να προκριθούν αμφότερες. Και εκεί η απόδοση είναι χαμηλή, οπότε μια έξυπνη επιλογή ήταν το ρίσκο σε τελικό σκορ 0-0 ή 1-1 ή και 2-2.

Β. Σε μεγάλα ντέρμπι
Σε παιχνίδια μεταξύ δυο «αιωνίων» αντιπάλων ή ακόμα και σε τοπικά ντέρμπι, η ισοπαλία είναι το αποτέλεσμα που μπαίνει μπροστά από όλα τα προγνωστικά. Ασχέτως αν μια εκ των δυο ομάδων στον αγώνα δείχνει πιο πιθανό να πάρει τη νίκη σαν φαβορί, η ένταση και το πάθος κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών είναι αρκετά ώστε να οδηγήσουν το ματς σε μοιρασιά.

Άλλωστε, αν πάμε στα στατιστικά τέτοιων αγώνων, θα δούμε πως η ισοπαλία είναι συνήθως αρκετά πιθανή με βάση την προϊστορία και μάλιστα σε μεγάλα ποσοστά. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να σκεφτούμε 2-3 μεγάλα ματς πχ Ρίβερ-Μπόκα, Σέλτικ-Ρέιντζερς ακόμα και Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Πρώτα βάζουμε το Χ και μετά κάποιο άλλο.

Γ. Παρόμοιοι στόχοι
Όσοι ψάχνουν προγνωστικά ισοπαλίες για να φτιάξουν ένα δελτίο στοιχήματος, συνήθως με ζητούμενα, πάντα κοιτάζουν τη βαθμολογία. Ομάδες που είναι κοντά στον πίνακα, είτε μιλάμε για τα χαμηλά στρώματα είτε για τα ψηλότερα, πάντα έχουν πολλές πιθανότητες να τελειώσουν ένα ματς μεταξύ τους χωρίς νικητή.

Αυτά τα ματς είναι εκείνα που αν το ματς είναι ισόπαλο λίγο μετά το 70’, δύσκολα θα ρισκάρει κάποια εκ των δυο να επιτεθεί για τη νίκη, καθώς τα όποια αμυντικά κενά ίσως της στερήσουν και τον ένα σημαντικό βαθμό.

Δ. Η επιθετική «δυστοκία»
Η σωστή μελέτη αλλά και τα στατιστικά του στοιχήματος πάντα μας εμφανίζουν κάποιες ομάδες οι οποίες έχουν θέμα στο σκοράρισμα ή απλά καταφέρνουν και παίρνουν βαθμούς κυρίως χάρη στην άμυνά τους. Όταν δυο εξ’ αυτών παίζουν μεταξύ τους, είναι μια αρκετά καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε προς τον συμβιβασμό της ισοπαλίας, που συνήθως έχει μάξιμουμ 3.10 απόδοση.

Συνήθως τα παιχνίδια αυτά είναι μεταξύ ομάδων πιο χαμηλών κατηγοριών ή μη προηγμένων πρωταθλημάτων. Επίσης, αρκετές είναι οι ομάδες που στηρίζουν το ρητό «άμα δεν μπορείς να κερδίσεις, δεν χάνεις». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε δυο εξ’ αυτών και να παίζουν μεταξύ τους…

[bet365_promo title=”Ισοπαλίες και με Ασιατικά Στοιχήματα”]

Εν κατακλείδι…
Το στοίχημα ισοπαλίες μπορεί να θέλει αρκετή δόση τύχης για να επιβεβαιωθεί, όμως με λίγο μελέτη στα παραπάνω κριτήρια οι πιθανότητες για ένα καλό ταμείο αυξάνονται. Όσοι ποντάρουν στο Χ ξέρουν πως δεν γίνεται να πηγαίνουν ταμείο συχνά. Όταν πάνε όμως, είναι δεδομένο πως τα κέρδη τους θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά ενός κλασικού ταμείου τριάδας με αποδόσεις κάτω του 2.00.

Κλείνοντας, είναι σημαντική η μελέτη των αποδόσεων στις στοιχηματικές εταιρίες, καθώς η ισοπαλίες και το πόσο πληρώνουν, ακόμα και στο ίδιο ματς, μπορεί να διαφέρουν αισθητά από στοιχηματική σε στοιχηματική.