Νέα Σελίδα…

Να ξεφύγει η κατασκευή του ΕΠΙΧΠΑ από τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος επιχειρησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας ο Γιάννης Γκολομαζος, κατά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο…

« Στόχος της εκδήλωσης», ανέφερε ο πρόεδρος « δεν είναι να αποδώσουμε ευθύνες για όσα έγιναν ή δεν έγιναν αλλά να συμφωνήσουμε όλοι για την ανάγκη υλοποίησης του έργου, να αναδείξουμε τα οφέλη που θα έχει για την Άρτα και να συζητήσουμε για τα επόμενα βήματα που θα μας φέρουν πιο κοντά στην έναρξή του»…

Αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν ο στόχος επετεύχθη… όλοι συμφωνούν για τη νέα θέση στη Καλαμιά, όλοι συμφωνούν πως το ΕΠΙΧΠΑ, είναι απαραίτητο…

Μένει να φανεί αν αυτή η φορά θα υπάρξουν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες, ώστε η Άρτα να αποκτήσει ένα χώρο υποδοχής Επενδύσεων… το πρώτο βήμα έγινε. Μη περάσει (ξανά…) η σκύλα το λαγό!!!

Γλύπτες…
Διαπίστωσα πως Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης «σνομπάρισαν» την εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ με τα εγκαίνια των νέων του γραφείων… ομιλητής ήταν ο Γραμματέας της ΚΕ, ο συμπατριώτης μας Θεσπρωτός ο Ανδρέας Σπυρόπουλος…

Και μη ακούσω πως τα άλλα «μεγάλα» κόμματα έχουν περισσότερο κόσμο σε τέτοιες εκδηλώσεις επειδή θα γελάσω…. Βέβαια κάποιοι αρέσκονται στο ρόλο του «γλύπτη» των κομμάτων εξουσίας… μόνο που ξεχνούν πως αν υπάρχει ένα κόμμα που μετά τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, θα έχει λόγο και ρόλο στα κυβερνητικά σχήματα, αυτό θα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ…

Αλλά, τότε θα… γλύπτουν τους ΠΑΣΟΚους για να έχουν μια άλφα μεταχείριση… και οι ΠΑΣΟΚοι, από γλύψιμο, κι αν ξέρουν…

*******Θα γίνουν εκλογές σύντομα; Νομίζω ναι… Καθότι αν έχει αποκλειστεί το σενάριο των πρόωρων εκλογών, τα όσα εξαγγέλλονται δείχνουν κάλπες… προχθές ο πρωθυπουργός από τη Πρέβεζα ανακοίνωσε ότι θα βρεθούν άλλα 30 εκατ. ευρώ για να πάνε διακοπές επιπλέον 200 χιλ. Ελληνες με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, σάρωσε με ένα εκατομμύριο αιτήσεις έγιναν από όσους ήθελαν την επιδότηση για αλλαγή ψυγείο, καταψύκτη ή κλιματιστικού… στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν κονδύλια για να επεκτείνουν το πρόγραμμα και να επιδοτηθούν περισσότεροι.

Το Power Pass επεκτείνεται και για τον Ιούνιο, με διάταξη που μπήκε σε Πολυνομοσχέδιο ωστε οι δικαιούχοι θα επιδοτηθούν για τα τιμολόγια ρεύματος και του προηγούμενου μήνα… ανακοινώθηκαν μπόνους σε πυροσβέστες και επίδομα επικίνδυνης εργασίας ύψους 141,92 ευρώ και στα στελέχη των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων.

Αν αυτά δεν είναι προεκλογικές παροχές, τότε τι να λέμε;

Του ’89 οι μνήμες….
Να επισημάνω πως ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθηνών διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ως προς το «πάγωμα» των πρόωρων εκλογών.

Ερωτηθείς αν τον έχει πείσει ο πρωθυπουργός για το ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, απάντησε: «Γιατί να με πείσει; Μέχρι τώρα η εκλογολογία, που αναπτύσσεται κάθε τόσο, από το Μαξίμου εκπορεύεται. Όσο και αν ορκίζεται στη θεσμικότητά του ο κ. Μητσοτάκης, αυτός δίνει εντολή για σχέδια αλλαγής εκλογικού νόμου, αυτός έμμεσα παροτρύνει την καθαρά προεκλογική συμπεριφορά της κυβέρνησης, που παραλύει την ίδια και το κράτος.

.»Ακόμη και τώρα ισχυρίζομαι ότι ο χειμώνας θα αποφασίσει για τον χρόνο των εκλογών, γιατί προβλέπεται αδιανόητα δύσκολος. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα γίνει η τελική κρίση»!!

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο επιλογής πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, ο Σκανδαλίδης είπε: «…δεν καταλαβαίνω. Αν οι σαφείς προγραμματικές και πολιτικές διαφορές τόσο με τη συντηρητική ΝΔ όσο και με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα προτάγματα και τις στοχεύσεις της σοσιαλδημοκρατικής μας πρότασης, γιατί θα πρέπει να ηγηθούν της κυβέρνησης;».

.» Και εν πάση περιπτώσει, παλιότερα το ’89 συνεργάστηκαν οι δυο τους στην ίδια
κυβέρνηση. Ας το επιχειρήσουν ξανά» είπε ο Σκανδαλίδης!

*******Καλό αυτό… να δω τον Δραγασάκη ξανά σε υπουργικά έδρανα με Μητσοτάκη και τι άλλο…

*****Επειδή ακούω για «μέτρα ανακούφισης», είναι ερώτημα αν αυτά φθάνουν… εντάξει η βενζίνη στα νησιά έχει φθάσει στα τρία ευρώ και τα νέα μέτρα με το Fuel Pass τι να ανακουφίσει; Στα είδη της διαβίωσης, ξέρεις τι γίνεται πατριώτη;

Στο ψωμί, η μία φρατζόλα έφτασε ένα ευρώ…το γάλα πλησιάζει τα δύο με δυόμισι ευρώ το μπουκάλι… φοβερή η άνοδος στα τυροκομικά… εάν κάποιος θέλει να πάρει ένα κιλό φέτα, μπορεί και να κοντέψει στα είκοσι ευρώ… αμ τα αυγά; Θες, λένε τρία ευρώ την εξάδα; Βγαίνει ο χειμώνας λοιπόν με μια κυβέρνηση που οι υπουργοί και τα στελέχη της τα έδωσαν όλα και δεν θα μπορούν να ξαναλένε τα ίδια;

********* Μπορεί να βγαίνει κιόλας… εδώ πέρα (ξανα)κάηκε η μισή Ελλάδα, αλλά ο Μητσοτάκης είναι ο πιο αγαπημένος πολιτικός των Ελλήνων!!! Τι διάβολο, μόνο κεντροαριστεροί έχουν σπίτια στα καμένα… ουδείς δεξιός, που του κάηκε το σπίτι δεν αγανάκτησε;

Του πήραν και το…γουρούνι!!!
Τη παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» την ξέρεις πατριώτη… και ο εκνευρισμός που άφησε πίσω της η υπόθεση της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους αγρότες που έλαβαν και έκτακτη ενίσχυση κορωνοϊού, τελειωμό δεν έχει….

Χοιροτρόφος, που μίλησε στην Agrenda, εξιστορεί το μπέρδεμα που προέκυψε με την επιστρεπτέα προκαταβολή και την έκτακτη ενίσχυση που έλαβε. Όπως είπε από τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, έλαβε το ποσό των 4.000 ευρώ, εκ των οποίων έπρεπε να επιστρέψει το 50%, δηλαδή 2.000 ευρώ.

Στην πορεία, ανακοινώθηκε η έκτακτη ενίσχυση για τους χοιροτρόφους, που για τον συγκεκριμένο θα ανερχόταν σε 5.000 ευρώ… Βάσει του κανονισμού, παρακρατήθηκε το ποσό που αφορά στο μη επιστρεπτέο τμήμα της επιστρεπτέας που είχε λάβει, δηλαδή 2.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η ενίσχυση χοιροτρόφων που του πιστώθηκε να ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Πιο απλά, ο χοιροτρόφος έλαβε συνολικά 7.000 ευρώ (4.000 επιστρεπτέα και 3.000 έκτακτη ενίσχυση) και καλείται να επιστρέψει 2.000 ευρώ, κάτι που του αφήνει 5.000 υπόλοιπο από το σύνολο των ενισχύσεων που του πιστώθηκαν, εξισώνοντας τις δύο ενισχύσεις με το τελικό ποσό που προκύπτει να είναι αυτό αποκλειστικά για τον κλάδο… είναι να μην εκνευρίζεσαι;

Το ερώτημα, είναι άλλο… αν οι χοιροτρόφος είναι δεξιός, θα ψηφίσει Μητσοτάκη; Το ερώτημα για τον φίλο μου το Γιώργο, που απορούσε με τα ποσοστά της ΝΔ στα γκάλοπ…

Με τον Κυριάκο στη Πρέβεζα

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στην Πρέβεζα, ο πολιτευτής Άρτας της ΝΔ Ντίνος Παπαδημητρίου!

Θετικός στον κορωνοϊο ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Με ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολις Άρτης κάνει γνωστό, ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Καλλίνικος, διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από rapid test, στο οποίο υπευθύνως υπεβλήθη (22-07-2022) με αφορμή αλλοίωση της φωνής.
Αναφορικά με την υγεία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, με την βοήθεια του Θεού, δεν παρουσιάζει κανένα άλλο σύμπτωμα, ενώ είναι ήδη τριπλά εμβολιασμένος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα υγειονομικώς ισχύοντα, ο Μητροπολίτης μας, για πέντε ημέρες ακυρώνει όλα τα προγράμματα παρουσίας του σε Ιερές Ακολουθίες και σε Θείες Λειτουργίες, καθώς και όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις στο γραφείο του. Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης προτρέπει όλους να είμαστε συνεπείς στις υποδείξεις των ιατρών, για την οριστική εξάλειψη της πανδημίας.

*********Ευχόμαστε περαστικά στο Σεβασμιώτατο και γρήγορα να επιστρέψει δυνατός στα ιερατικά του καθήκοντα.

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης για τον Διάπλου του Αμβρακικού

Στην Κορωνησία και στην καρδιά του Αμβρακικού Κόλπου, ολοκληρώθηκε για 18η χρονιά ο Κολυμβητικός Διάπλους του Αμβρακικού, με το μήνυμα : «ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ».
«Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες αθλητές και όλους τους συντελεστές, των όμορφων αυτών εκδηλώσεων του τριημέρου στην Κορωνησία μας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ν.Α.Σ.