Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων το έργο αποκατάστασης δημοτικής οδού στην Ροδαυγή

Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης δημοτικής οδού που πραγματοποιούνταν το τελευταίο διάστημα, εντός του οικισμού της Ροδαυγής από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμο Αρταίων.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης δημοτικής οδού, από την βόρεια είσοδο προς το κέντρο του χωριού της Ροδαυγής προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ολοκλήρωση του έργου αυτού, εξασφαλίζεται η ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών στην περιοχή της Ροδαυγής.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Σφήκας, μετά την ολοκλήρωση του έργου δήλωσε σχετικά: «Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίσαμε την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και των οχημάτων. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω κατάπτωσης δρόμου ύστερα από έντονα καιρικά φαινόμενα και η δημοτική αρχή σχεδίασε και υλοποίησε το έργο ώστε οι συνδημότες μας να κινούνται στο εξής χωρίς πρόβλημα και με ασφάλεια ».

Δήμος Αρταίων 
Δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κατά της βίας των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου, πραγματοποιούν τις εξής δράσεις:
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020: Φωταγώγηση Δημαρχείου. Τοποθέτηση γιγαντοοθόνης με φωτογραφίες από την περσινή Έκθεση φωτογραφίας των φωτογραφικών ομάδων Άρτας (ΦώτοΑρτ και ΦΟΑ) με θέμα «Τα πρόσωπα της βίας» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Το μήνυμα του Δημάρχου 
«Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, υπενθυμίζει μια δυσάρεστη αλλά υπαρκτή πραγματικότητα. Η βία κατά των γυναικών, σε όλες της τις μορφές είναι ακόμη παρούσα. Διαπερνά κοινωνικές τάξεις, οικονομικές τάξεις.
Ωστόσο, σε όλες τις μορφές βίας, υπάρχει μία κοινή «γραμμή» που την εκτρέφει και την καλλιεργεί: η σιωπή των θυμάτων. Αυτή τον κύκλο της σιωπής πρέπει όλοι μαζί
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αρταίων μπορεί να προσφέρει βοήθεια. Μπορεί να γίνει η φωνή των γυναικών που δεν μπορούν, φοβούνται, διστάζουν. Στο τηλέφωνο 2681077400 υπάρχουν λύσεις.
Δωρεάν απόρρητες συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανώνυμη στήριξη από εξειδικευμένο ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, δωρεάν νομικές υπηρεσίες είναι στην φαρέτρα των εργαλείων του Συμβουλευτικού Κέντρου.
Εμπιστευθείτε το.
Διαδώστε τις δυνατότητές του.
Σπάστε τον κύκλο της σιωπής».

Προτεινόμενα για εσάς