Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 22/1/2023 οι εργασίες της 5ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (21 και 22 Ιανουαρίου 2023).
Στις διαδικασίες στο μεγάλο αμφιθέατρο της Γεωπονικής συμμετείχαν σχεδόν 600 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 72 τοπικές και κλαδικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, ενώ πέρασαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μετά τις ομιλίες των αντιπροσώπων που ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι, συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ορισμένες οργανωτικές αλλαγές που προτάθηκαν στο σώμα. Επίσης, το Σάββατο τις εργασίες της συνδιάσκεψης χαιρέτησαν οι οργανώσεις της αριστεράς: Αναμέτρηση, ΚΚΕ (μ-λ), ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΛΑΕ, Κ-σχέδιο, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Κόκκινο Νήμα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι ψηφοφορίες πάνω στα σχέδια Θέσεων που είχαν κατατεθεί πριν από τη Συνδιάσκεψη (Θέσεις της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΠΣΟ και της μειοψηφίας φυσικά). Αφού υπερψηφίστηκε ως βάση το σχέδιο Θέσεων της πλειοψηφίας του ΠΣΟ ακολούθησε η συζήτηση επί των τροπολογιών στις Θέσεις της 5ης Συνδιάσκεψης. Στην τελική ψηφοφορία επί των Θέσεων, οι Θέσεις της πλειοψηφίας του ΠΣΟ υπερψηφίστηκαν από το 65,15% των αντιπροσώπων, κατά ψήφισε το 34,48%, ενώ υπήρχαν και 2 λευκά.
Η διαδικασία της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) και νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η διαδικασία της εκλογής οργάνων ολοκληρώθηκε το βράδυ με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων από την εφορευτική επιτροπή.