Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ενημερώνει ότι το Μεσαιωνικό Κάστρο Άρτας από την 10η Σεπτεμβρίου 2021 θα είναι ανοικτό για τους επισκέπτες καθημερινά κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου
Δρ Αρχαιολόγος
Κάστρο Άρτας: Δευτέρα – Κυριακή : 8.00 – 18.00
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Δευτέρα-Κυριακή (εκτός Τρίτης): 08.30- 15.30
τηλ. επικοινωνίας: 2681021191
Παρηγορήτισσα και Γλυπτοθήκη: Δευτέρα-Κυριακή (εκτός Τρίτης): 08.30- 15.30
τηλ. επικοινωνίας: 2681028692

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι με στόχο την οδική ασφάλεια στην Ήπειρο

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες (08-09-2021) διενεργήθηκαν στην Ήπειρο συνολικά (586) έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (238) τροχονομικές παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες: 56 για υπερβολική ταχύτητα, 37 για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους, 17 για στέρηση απαιτούμενων εγγράφων (δίπλωμα/άδεια/ασφάλεια/Κ.Τ.Ε.Ο.), 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινή και υπόθεση όλων μας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» 
Την πρώτη εκδήλωση αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους και επιλογής προσωπικού από επιχειρήσεις, με την επωνυμία «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ» πραγματοποιεί ο ΟΑΕΔ, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στο Porto Palace Hotel, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Η εκδήλωση δίνει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους 28 επιχειρήσεων, που αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό για περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και στο νομό Κιλκίς. Επιπλέον, εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ θα παρέχουν συμβουλευτικές συνεδρίες στους συμμετέχοντες για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, ώστε να αναδεικνύεται σωστά το κάθε επαγγελματικό προφίλ, με μόνη προϋπόθεση τη δωρεάν προεγγραφή στη διεύθυνση:

https://www.eventora.com/el/Events/drash-symboyleytikhs-yposthri3
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τόσο η προσέλευση όσο και η εγγραφή στις συμβουλευτικές είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς