ΟΝΝΕΔ: Μία ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων που προωθούν τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, συνοδευόμενος από μέλη της οργάνωσης επισκέφθηκαν την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) καθώς και το βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο των αστέγων.
Στην Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), υποδέχτηκαν τα μέλη της οργάνωσης ο πρόεδρος Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, ο ταμίας Νίκος Δρόσος και ο επιστημονικός υπεύθυνος και κοινωνιολόγος Αντώνης Κορφιάτης. Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ ενημερώθηκαν για τις μεθόδους και τα προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης, που αξιοποιούνται στο σωματείο ήδη από το 1997.

Στη συνέχεια, τα μέλη της οργάνωσης μεταφέρθηκαν στο βιβλιοπωλείο-παλαιοπωλείο των αστέγων στην πλατεία Κάνιγγος. Εκεί συνάντησαν τον Λεωνίδα Κουρσούμη, εμπνευστή της ιδέας. Όντας ο ίδιος άστεγος για 8 μήνες, σκέφτηκε τη δημιουργία ενός χώρου ιδιοκτησίας αστέγων, στον οποίο θα μπορούσαν να πωλούνται βιβλία προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τους από τα έσοδα. Μετά από πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες άνοιξε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, δίνοντάς του το όνομα «Ανέστιος». Στα 3 χρόνια λειτουργίας του, στην αποθήκη της οδού Πειραιώς έχουν συλλεγεί από δωρεές, περίπου, 90 χιλιάδες βιβλία ενώ αυτή τη περίοδο εργάζονται σε αυτό 4 πρώην άστεγοι.
Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης, ο υπεύθυνος κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Δημήτρης Μάγγελ, ο υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας Απόστολος Γούτας, η αναπληρώτρια υπεύθυνη πολιτικής Ακαδημίας Φλώρα Μαλασίδη, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΟΝΝΕΔ Γεώργιος Χαραλαμπάκος, ο υπεύθυνος Συντονισμού Πολιτικού Συμβουλίου Ελευθέριος Σιάτρας, ο πρόεδρος Ν.Ε. Α’ Αθηνών ΟΝΝΕΔ Στέργιος Σπάσος, η Αθηνά Αδριανάκου αντιπρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο ΟΝΝΕΔ 6ου Διαμερίσματος και το μέλος της ΟΝΝΕΔ Αθηνά Μπουρδάκη.