Ο Βασίλης Ψαθάς για την απογραφή του ζωικού πληθυσμού

Στην απογραφή της κτηνοτροφίας αναφέρεται σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, που σημειώνει: «Οι κτηνοτρόφοι (αιγοπροβατοτρόφοι, χοιροτρόφοι, βοοτρόφοι κ.λ.π.) και οι πτηνοτρόφοι θα πρέπει όπως κάθε χρόνο να πραγματοποιήσουν υποχρεωτικά την απογραφή του ζωικού τους πληθυσμού για το έτος 2021 είτε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας, είτε ηλεκτρονικά στη φόρμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά το χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15η Δεκεμβρίου 2021.

Τα στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας δείχνουν ότι την τελευταία πενταετία υπάρχει σημαντική μείωση του ζωικού πληθυσμού στα αιγοπρόβατα, μικρότερη μείωση στα βοοειδή, αύξηση στην πτηνοτροφία, ενώ η κατάσταση παραμένει ίδια στα χοιρίδια.
Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και ειδικότερα η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας και οι προσπάθειές μας για τη στήριξή της είναι συνεχείς.
Η διαδικασία της απογραφής είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που θα καταθέτονται πρέπει ν’ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα μ’ αυτά γίνονται οι δωρεάν εμβολιασμοί κλπ.»

Προτεινόμενα για εσάς