Εκδήλωση – δράση για την πρόληψη κατά του καρκίνου από τους «Επιστήθιους Φίλους»

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 οι Επιστήθιοι Φίλοι, Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών και Φίλων Άρτας πραγματοποίησαν εκδήλωση – δράση στα πλαίσια του αφιερώματος του μήνα Οκτώβρη στην πρόληψη και ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού («ροζ Οκτώβρης»).

Συγκεκριμένα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της πόλης από τις 10.00 ως τις 14.00, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με όλα τα απαραίτητα μέτρα που ορίζουν τα πρωτόκολλα προστασίας κατά του COVID 19, γιατροί γυναικολόγοι της πόλης, εθελοντές του Συλλόγου μας, εξέτασαν και εκπαίδευσαν συμπολίτισσές μας στην αυτοψηλάφηση μαστού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικός και ενθαρρυντικός για το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου, ο αριθμός των γυναικών που προσήλθαν να εξεταστούν και να εκπαιδευτούν από τους ιατρούς μας που φτάνει τις 104! Πολλοί οι συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες, νεαρές και μεγαλύτερης ηλικίας που αφιέρωσαν χρόνο από το Σαββατιάτικο πρωινό τους περνώντας από το κιόσκι του συλλόγου μας στην οδό Σκουφά, όχι μόνο να εξεταστούν, αλλά και να ενημερωθούν από τους εθελοντές μας για θέματα πρόληψης και για δράσεις του Συλλόγου μας γενικότερα. Ένα φωτεινό μήνυμα για όλους σε μια κατά τα άλλα μουντή και βροχερή ημέρα:

Ο καρκίνος είναι ασθένεια – μάστιγα, αλλά με υπεύθυνη – προληπτική συμπεριφορά και έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί σε πολλές περιπτώσεις και μορφές του.
Ευχαριστούμε πολύ τους ιατρούς – γυναικολόγους κ. Σπυριδούλα Χουλιάρα και κ. Παναγιώτη Γαλάνη για την άμεση και από καρδιάς ανταπόκρισή τους στη δράση μας, όπως και τις εθελόντριές μας κ.κ. Ειρήνη Μπέτσα, Αλίκη Καζαμία, Ελσα Φίντζου & Σαπφώ Σπύρου που με χαμόγελο ήταν εκεί για όλους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την ευγενική τους ανταπόκριση στο αίτημά μας για την παραχώρηση της αίθουσας του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, τον πρωτοπρεσβύτερο του Ι.Ν. πατέρα Βασίλειο Φλούδα, καθώς και την κ. Πάτρα Κακιώνη και τον κ. Χρήστο Μητρογιώργο που βοήθησαν για τη διαμόρφωση του χώρου. Φυσικά και τα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης που πάντα είναι δίπλα μας στηρίζοντας και προβάλλοντας τις δράσεις μας.
Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η δράση μας έκλεισε με ροζ μπαλόνια που πέταξαν στο ουρανό στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους όσοι είναι ψηλά και δεν τους ξεχνάμε αλλά και μια ευχή από καρδιάς για λιγότερο καρκίνο στους ανθρώπους.