ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τελετή παράδοσης – παραλαβής της ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 
Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:
•Έκθεση Πεπραγμένων Πρυτανείας 2018-2022 από τον απερχόμενο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη
•Επίδοση του Πρυτανικού Διασήμου από τον απερχόμενο Πρύτανη, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη στη νέα Πρύτανη, Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου
•Παρουσίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
•Ομιλία από την Πρύτανη, Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το νοσοκομείο Άρτας μετατράπηκε σε «ρινγκ» – Άγριο ξύλο μεταξύ γιατρών
Σε… ρινγκ μετατράπηκε το νοσοκομείο στην Άρτα καθώς δύο γιατροί «πιάστηκαν στα χέρια».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, epiruspost.gr, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους εν ώρα υπηρεσίας και να «πλακωθούν» στο ξύλο.
Ο άγριος καβγάς άρχισε από το γραφείο και συνεχίστηκε στον διάδρομο του νοσηλευτικού ιδρύματος με μάρτυρες άλλους εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς.
Στο νοσοκομείο κλήθηκε η Αστυνομία, όμως κανένας από τους δύο άμεσα εμπλεκόμενους δεν προχώρησε σε μήνυση. Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία του καβγά δεν σχετίζεται με τη δουλειά τους και το εργασιακό περιβάλλον, ωστόσο ο ένας εκ των δύο, φέρεται να δημιουργεί συχνά εντάσεις στο νοσοκομείο.

ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΣΣΑ ΑΡΤΑΣ 1780

Γράφει ο Φώτης Βράκας

Σχέδιο με μολύβι και υδρόχρωμα του Λουί Σεμπαστιάν Φωβέλ βασισμένο στα σκιτσα του συνοδοιπόρο του Λουί Κασσάς. Από παρουσίαση στο φωτογραφικό Άλμπουμ της Πρέβεζας 2021 για τα 200 χρόνια απο την επανάσταση με τίτλο ” Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο του 19ου αιώνα. Άνθρωποι και τοπία”

Ο Faucherot, συνοδοιπόρος του Φωβέλ γράφει στο ημερολόγιο του: Στην πόλη υπάρχει μια μεγάλη εκκλησία με 5 πύργους (τρούλους) την οποία έχει χτίσει ο Δεσπότης Μιχαήλ Δούκας ο μέγας Κομνηνός. Σε αυτήν εκκλησιάζονται οι χριστιανοί.

Ο Φωβέλ γράφει στο ημερολόγιο του: Ένα από τα αξιοθέατα της Άρτας είναι μια εκκλησία με πέντε κορώνες (τρούλους) την οποία έχουν χτίσει οι πρώτοι χριστιανοί αυτοκράτορες της πόλης.

 

Απάτη στην Άρτα με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που κατηγορείται για απάτη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος ανάρτησε ψευδή αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση μεταχειρισμένου κλαρκ και την 24/12/2022 ημεδαπός που επικοινώνησε μαζί του πείστηκε από αυτόν να του καταβάλει ως προκαταβολή για την αγορά του κλαρκ το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Κώστας Μπάρκας: Επίσκεψη στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία του Νομού, Κώστας Μπάρκας. Ο κ. Μπάρκας αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με τα στελέχη και τον προϊστάμενο του τμήματος, κ. Παππά και τους ευχαρίστησε για την ενημέρωση που του παρείχαν σχετικά με την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα και στην περιοχή μας ειδικότερα.

Περιφέρεια Ηπείρου
Προωθητική Εκδήλωση, με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο Ηράκλειο Κρήτης
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση παρουσίασης του Προορισμού, στο Ηράκλειο, στις 24/1/ 2023 (AQUILA ATLANTIS HOTEL -Αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ Ι , Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, στις 10:00).
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής μέχρι 9 Ιανουαρίου 2023 στο [email protected]
Για περαιτέρω πληροφορίες κα Ελένη Χανόγλου στο 2310407071 ή στο [email protected]