Πραγματοποιήθηκε ο 4ος ορεινός αγώνας Grammos Mountain Run

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 4ος ορεινός αγώνας Grammos Mountain Run, στην περιοχή των Μαστοροχωρίων του Δήμου Κόνιτσας, έχοντας ως εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Πληκάτι. Στον εν λόγω ορεινό αγώνα συμμετείχε μεγάλος αριθμός δρομέων του Σ.Δ.Ιωαννίνων οι οποίοι δοκίμασαν την αντοχή και την ταχύτητά τους σε δύο διαδρομές (21χλμ και 10χλμ). Διακρίθηκαν, με τις επιδόσεις τους , στον αγώνα των 10 χλμ οι εξής δρομείς του συλλόγου:
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1ος : Οδυσσέας Κουκέσης με χρόνο 00:58:03
2ος : Ευάγγελος Τσίμαρης με χρόνο 01:02:21
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:
1η: Άσπα Γκόγκου με χρόνο 01:07:40 ,
3η:Μαρίνα Οικονόμου με χρόνο 01:19:04
«Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς του συλλόγου για την αγωνιστική τους προσπάθεια και καλή συνέχεια στους επόμενους αγώνες που θα λάβουν μέρος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Θεόδωρος Παπαγιάννης και ο Γραμματέας Ευάγγελος Τσίμαρης

Περιοδική έκθεση Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Κάστρα Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου: δύο σταθμοί στην παράκτια διαδρομή Αδριατικής – Ιονίου τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (CoHeN)
που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλιππιάδας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Δήμου Ζήρου την Δευτέρα 20-06-2022 , και ώρα 16:00 μμ. έως τις 20.00 μμ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων