Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή 24 Ιουλίου το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ε1 που διοργανώνεται στην Άρτα. Το Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις των δημοτικών γηπέδων τένις, με τη συμμετοχή 120 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα και αφορά ηλικίες κάτω των 12 ετών. Το πρωτάθλημα το οποίο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, η Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδας, ο Όμιλος της Αντισφαίρισης Άρτας, με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Αρταίων, ολοκληρώνεται αύριο με τον τελικό.
Η άρτια διοργάνωση, οι αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και η φυσική ομορφιά της πόλης της Άρτας ήταν αυτό που ενθουσίασε αθλητές, προπονητές και γονείς.
Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης: « Η Δημοτική μας Αρχή κάνει συνεχή προσπάθεια για να ενισχύσει τον αθλητισμό, την εξωστρέφεια αλλά και τη τοπική οικονομία στην πόλη μας. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν στην προσπάθεια αυτή και γνώρισαν από κοντά τις άρτιες αθλητικές υποδομές αλλά και την αρτινή φιλοξενία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν και φυσικά στους μικρούς μας αθλητές».

Δήμος Ηγουμενίτσας
Εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια Μνήμης
Σε συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή, που συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας, ο Δήμος προσκαλεί στις κάτωθι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σελεύκειας:
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022
Μουσικοθεατρική παράσταση «Στη Σμύρνη κάποτε…» στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
«Χορευτικό Αντάμωμα» Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
Συναυλία Μικρασιάτικης μουσικής στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.
Σάββατο 30 Ιουλίου 2022
Μικρασιατική χορευτική βραδιά στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ
Έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή τους οι ωφελούμενες γυναίκες και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών του προγράμματος ΤΕΒΑ, στα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογος Άρτης «ο Σκουφάς». Η δράση υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας ,σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους τους Δήμους του Νομού Άρτας, στο πλαίσιο συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ. Οι εγγραφές θα γίνονται έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Σκουφάς » (οδός Αποκαύκου 1 –Πλατεία Σκουφά) και ώρες 09:00-13:00.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2681022795.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Β. Γιόγιακας για την καταβολή Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε Βορειοηπειρώτες 
Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων σε μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Πιο συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ορίζονται ως δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς θεωρημένου από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στην Αλβανία.
Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η διεκπεραίωση τους θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ. Ειδικά για τους δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα στην Αλβανία η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θα υποβάλλεται στα Γενικά Προξενεία και την Ελληνική Πρεσβεία.
«Αποκαθίσταται οριστικά μια αδικία εις βάρος ηλικιωμένων ομογενών μας οι οποίοι έχουν ζήσει και έχουν εργαστεί στη χώρα μας αλλά ήταν αντικειμενικά αδύνατον να έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να παίρνουν ένα βοήθημα που είναι απαραίτητο για την αξιοπρεπή τους διαβίωση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεσμεύθηκε προσωπικά για την επίλυση μιας εκκρεμότητας χρόνων καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Δεν έδωσε πίστωση το Υπουργείο Υποδομών
Στο κενό η μελέτη σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου
«Η συγκεκριμένη Δράση (της μελέτης σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου) δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που υποβλήθηκε από το αρμόδιο για τη χρηματοδότηση Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ 2022» αναφέρει η απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι τέσσερις Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σκάλκος δηλώνει ότι από το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει διαθέσει την απαραίτητη πίστωση των επτά εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που αποτελεί την εθνική συμμετοχή ώστε να γίνει η δημοπράτηση της μελέτης, καθώς η κοινοτική χρηματοδότηση από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 έχει εγκριθεί από τον Νοέμβριο του 2021.
Σύμφωνα με την απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την εθνική συμμετοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η δημοπράτηση του έργου, αφού το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ουδέποτε ζήτησε τη χρηματοδότησή του!
Απαντώντας στην ερώτηση των Ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων σημειώνει πως « Ο προγραμματισμός υλοποίησης του συνολικού έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας-Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», μέρος του οποίου αποτελεί η ανωτέρω Δράση, εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Περαιτέρω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη Δράση δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που υποβλήθηκε από το αρμόδιο για τη χρηματοδότηση Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ 2022».

Συνάντηση Ελισάφ με τον Σύλλογο Μεσιτών Ιωαννίνων
Με τον Πρόεδρο του νεοσύστατου Συλλόγου Μεσιτών Ιωαννίνων Θεόδωρο Μπάσιο και το μέλος Δημήτρη Καλατζόγλου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Αντικείμενο της συζήτησης που έγινε αποτέλεσε το θέμα της έγκαιρης έκδοσης ΤΑΠ και η ανεξέλεγκτη τοποθέτηση μισθωτήριων.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η υπηρεσία ΤΑΠ καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθεί στον λιγότερο δυνατό χρόνο αναγνωρίζοντας την ανάγκη για κάτι τέτοιο.
Σχετικά με την αφισοκόλληση και την τοποθέτηση ενοικιαστηρίων κατοικιών ακόμη και σε κορμούς δέντρων ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που εντείνεται κατά διαστήματα και κυρίως όταν αναμένονται οι νέοι φοιτητές.
Απηύθυνε έκκληση προς όλους να αποφεύγουν τέτοιες πρακτικές ενώ η Δημοτική Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους, ειδικά στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Εγγραφές πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό από 1 Αυγούστου
Από την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 ανοίγει η πλατφόρμα εγγραφής σε Προσωπικό Ιατρό για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, στις οποίες οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 01/09/2022
Ο θεσμός του Προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οι υπάρχουσες σχέσεις των πολιτών με τους ιατρούς που τους παρακολουθούν δεν μεταβάλλονται ούτε και παρεμποδίζονται.
Με τον νόμο 4931/2022 ο Προσωπικός Γιατρός είναι το στήριγμα των πολιτών σε θέματα υγείας. Σε αυτόν ο πολίτης θα απευθύνεται όταν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτόν θα συμβουλεύεται. Από αυτόν θα παίρνει οδηγίες, κατεύθυνση, παραπεμπτικό για την επόμενη κίνηση στο Σύστημα Υγείας.
Από την πρόληψη, την ενημέρωση του ιατρικού του φακέλου, την επίσκεψη για εξέταση, τη συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων, την παραπομπή για εξετάσεις για ειδικούς γιατρούς ή για νοσηλεία όταν υπάρχει ανάγκη.
Ο προσωπικός γιατρός θα παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στον πολίτη με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.