Πρωτοφανής συμμετοχή

Σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή των επιχειρήσεων της εστίασης στη χθεσινή απεργία των καφεπωλών… κανονικά θα έπρεπε να αναδειχτεί ως η «μέρα χωρίς τσίπουρα»!!!

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή ήταν έκπληξη, πράγμα που φανερώνει και το μέγεθος του προβλήματος που έχουν πλέον τα μαγαζιά της εστίασης… ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς είπε πως «η συμμετοχή κυμάνθηκε από 50% έως 100% σε πανελλήνιο επίπεδο, ενώ στην Αττική που βρίσκονται σχεδόν τα μισά καταστήματα όλης της χώρας, περίπου 40.000, στην κινητοποίηση συμμετείχε πάνω από το 75%-80%»…

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα επισήμανε ότι «48% των επιχειρήσεων του κλάδου φοβούνται για λουκέτο… Το κράτος περιορίζει κατά 50% τους δυνητικούς πελάτες των καταστημάτων εστίασης, μειώνοντας έτσι κατά 50% τον κύκλο εργασιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος…

Σημείωσε δε ότι αν κλείσουν επιχειρήσεις εστίασης θα υπάρξει υστέρηση εσόδων από την φορολογία και τις εισφορές ενώ θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι… και όχι μόνο αυτό, αλλά θα χτυπηθούν κι ένα σωρό άλλοι κλάδοι της οικονομίας…

Διασπορά, ολλούθε…
Χαμός γίνεται με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Άρτα. Σε πόλεις και χωριά, ακούς συνεχώς για κρούσματα, που μέρα με τη μέρα διευρύνονται…

Παράλληλα, οι ουρές για rapid test, είναι μεγάλες έξω από υπηρεσίες και φαρμακεία…

Όπως μου έλεγε γνωστός, που είναι εμβολιασμένος, η κυβέρνηση θα έπρεπε να προβλέπει εκτός από τους ανεμβολίαστους, υποχρεωτικό rapid test και για τους εμβολιασμένους, που να γίνονται δωρεάν. Καθότι, υπάρχουν πολλά κρούσματα σε εμβολιασμένους, που μεταδίδονται και διευρύνουν τον κύκλο της πανδημίας…

** Βέβαια, πατριώτες, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι, θα πρέπει όλοι να λαμβάνουμε μέτρα προφύλαξης… το φθηνότερο και ευκολότερο, νομίζω πως είναι το «μάσκες παντού»…

Πλάκωσαν τα πρόστιμα…
Διαβάζω πατριώτη, πως έρχεται «τσουνάμι» προστίμων έρχεται για περίπου 21.000 ανεμβολίαστους εργαζόμενους που δεν έκαναν τον απαιτούμενο αριθμό rapid test όπως υποχρεούνταν, στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δηλώθηκαν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μόνο για τη διενέργεια του πρώτου rapid test ενώ όπως δεν καταχωρίσθηκαν τα επαναληπτικά τεστ που θα έπρεπε να γίνουν για τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, τα πρόστιμα για τους παραβάτες οι οποίοι πλέον ελέγχονται ηλεκτρονικά, είναι ψηφιακά και ιδιαίτερα τσουχτερά. Τα ραβασάκια με τα πρόστιμα που κυμαίνονται στα 300 ευρώ ανά τεστ που δεν έγινε, θα φτάσουν με email ή με ταχυδρομείο στο σπίτι ή στη δουλειά των εργαζόμενων.

Γίνεται δουλειά με πρόστιμα; Δεν γίνεται…

Στην ημερίδα 

Η ημερίδα της ΕΕΤΑΑ στα Γιάννενα για το νέο ΕΣΠΑ, αποτέλεσε σημείο συνάντησης των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου. Στη φωτο διακρίνουμε τον Δήμαρχο Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδο , τον Δήμαρχο Μετσόβου Κώστα Τζαφέα , τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο, την Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο και τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά .

Κάλεσμα Τσιρογιάννη 

«Η Άρτα μας χρειάζεται όλους στην Απογραφή πληθυσμού 2021, που ήδη ξεκίνησε. Μέσα από αυτήν ο Δήμος μας και ο Νομός μας ευρύτερα, θα έχει ένα ακόμη “όπλο” στη διάθεσή του για να διεκδικήσει συμμετοχή σε προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία, ευκαιρίες.
Σε αυτή την απογραφή λοιπόν, δίνουμε όλοι το παρών. Απογραφόμαστε, ηλεκτρονικά και με υγειονομική ασφάλεια, όλοι, που είτε διαμένουμε, είτε έλκουμε την καταγωγή μας από την Άρτα και ανεξάρτητα του που ασκούμε τα εκλογικά μας δικαιώματα.
Απογραφόμαστε, δίνουμε δύναμη στον τόπο μας».
Από το κάλεσμα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, στους συμπολίτες για να απογραφούν στο Δήμο.

Με τον Στ. Πέτσα

Όλα τα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ Στέλιου Πέτσα στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης τον ενημέρωσε και για τρέχοντα μείζονα διαπεριφερειακά ζητήματα, με τον Αναπλ. Υπουργό να επικεντρώνεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα οποία θα υπάρξει επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο προκειμένου να εξεταστούν σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας και η βουλευτής Μαρία- Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Στην ημερίδα ο Γιώργος Στύλιος

Στα Γιάννινα, στην Ημερίδα για το Χρηματοδοτικό Πλαίσιο των Δήμων, που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ. Ηπείρου) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.
Στην ημερίδα παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιούνται το επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Βιολογική Γεωργία, Νέοι Αγρότες, Έργα Οδοποιίας, Εγγειοβελτιωτικά Έργα).
«Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις χρηματοδοτικές πηγές και τα εργαλεία που έχουμε διαθέσιμα, προς όφελος των παραγωγών, των πολιτών και της ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας» σημείωσε σε σχετική ενημέρωση ο Αρτινός Υφυπουργός.

Κατάληψη

Υπό κατάληψη βρίσκονταν η πρυτανεία, οι Οικονομικές Υπηρεσίες και το Κέντρο Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από απόφαση του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών, με βασικό αίτημα τη στέγαση των φοιτητών, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η υπενοικίαση δωματίων στα ξενοδοχεία και πάνω από 200 φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και για όσους φοιτητές διαμένουν αυτή τη στιγμή στην εστία, καθώς καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ζεστό νερό πέρα από μία ώρα ημερησίως, ενώ οι υποδομές καταρρέουν, καθώς δωμάτια μένουν ανεπισκεύαστα λόγω της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας.

Τόσα προγράμματα υπάρχουν… δεν καλύπτει κανένα την Εστία;

Έφυγε ο Δήμος Αναγνωστάκης

Έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο ένα οικείο πρόσωπο στους Αρτινούς, ο Δήμος Αναγνωστάκης. Ο Δήμος Αναγνωστάκης υπήρξε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ για αρκετά χρόνια υπηρέτησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ήπειρο.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς