Πρόγραμμα ψεκασμών στον Δήμο - Μέτρα προστασίας από τα τρωκτικά και έντομα

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφαρμόζει σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Άρτας, όπως κάθε χρόνο, πρόγραμμα ψεκασμών, απεντόμωσης, μυοκτονίας και τοποθέτησης δολωματικών για την καταπολέμηση τρωκτικών και λοιπών επιβλαβών εντόμων.
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των ψεκασμών, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις κύκλοι. Η εφαρμογή γίνεται σε 1.200 φρεάτια του δικτύου ακαθάρτων και σε 700 σχάρες ομβρίων υδάτων στον αστικό ιστό της πόλης και ειδικότερα σε τομείς με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση, οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα σκευάσματα από το αρμόδιο Υπουργείο, από συμβεβλημένο συνεργείο κατόπιν υπόδειξης και παρακολούθησης των αρμοδίων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΑ.
«Συνεχίζουμε και φέτος τους ψεκασμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη, όμως χρειάζεται και οι δημότες να προσπαθούν να εξαλείψουν πιθανές εστίες που προσελκύουν τα τρωκτικά στους κήπους και τις αυλές τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας.

Από τη Μερόπη Τζούφη
Στη Βουλή οι καταγγελίες για τις παραβιάσεις του ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων
Την επιστολή της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφοράς Ελλάδας (ΟΣΜΕ) κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την κατά παράβαση του νόμου χρήση των ειδικών τουριστικών λεωφορείων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων ΑΕ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η επιχείρηση χρησιμοποιεί 13 ειδικά τουριστικά λεωφορεία για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, τακτικών και υπεραστικών επιβατικών γραμμών, το οποίο της έχει παραχωρηθεί κατ’ αποκλειστικότητα. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της ΟΣΜΕ προς όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, το φαινόμενο αυτό, όχι μόνο δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά έχει ενταθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί το αρμόδιο υπουργείο να ελέγξει άμεσα για πιθανές παραβάσεις και εφόσον, διαπιστωθούν οι καταγγελίες, να ενεργήσει άμεσα αποκαθιστώντας τη νομιμότητα.

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (13 έως 19 Ιουνίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στον νομό Άρτας θα είναι τα ακόλουθα:
ΤΡΙΤΗ 14/06/2022 Γρίμποβο-Κορφοβούνι-Έλατος-Αμμότοπος-Πιστιανά-Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/06/2022 Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Ελάτη-Καστανιά-Μηλιανά- Γρέβια-Πηγές 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 16/06/2022 Λιμίνη-Σελλάδες-Κομπότι-Περάνθη-Κομμένο-Νεοχώρι-Αγία Παρασκευή- Ανέζα -Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή 18.00-01.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/06/2022 Δίστρατο-Ανεμμοράχη-Κυψέλη-Ράμια-Λεπιανά-Μικροσπηλιά-Άνω Γραικικό-Κουκούλια-Κρυονέρι-Βαθύκαμπος 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/06/2022 Πέτα-Κλειστό-Ζυγός-Μαρκινιάδα-Μελάτες-Κάτω Αθαμάνιο-Αθαμάνιο-Τετράκωμο-Μεσούντα 08.00-15.00

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για το “ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ”
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να εκπονήσει το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο), το οποίο αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και θέσεων στάθμευσης Η/Ο.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, καλεί τους δημότες του σε ανοιχτή, ηλεκτρονική, δημόσια διαβούλευση με χρήση ερωτηματολογίου και στόχο την καταγραφή των απόψεων, σχετικά με την χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των ορίων του δήμου αλλά και για την ηλεκτροκίνηση, εν γένει.
Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη και θα συμβάλουν αποφασιστικά στον αποτελεσματικό σχεδιασμό του δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο.
Ο σύνδεσμος του ερωτηματολογίου είναι ο παρακάτω:
https://forms.gle/URt1hDT3RzY2vyZS6
Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.
Ο σύνδεσμος με τον χάρτη για τα προτεινόμενα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο παρακάτω:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…
Η διαβούλευση θα παραμείνει ενεργή μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2022.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ G.A.T.E. από την Περιφέρεια Ηπείρου
Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ G.A.T.E. “GREECE-ALBANIA TRANS-SECTORAL ENERGY” την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου Ν. Ζέρβα 20-30 (Στοά Σάρκα) Ώρα έναρξης 11:15 και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει. Το εργαστήριο θα αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Εξοικονόμηση Ενέργειας, θέματα πολύ σημαντικά για όλους, ιδίως με το υφιστάμενο διεθνές περιβάλλον. Θα γίνει παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου, με έμφαση στις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το έργο «G.A.T.E.» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Interreg-IPACBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και αποσκοπεί να συμβάλλει στην κοινή ανάπτυξη επενδύσεων μικρής κλίμακας και εξελιγμένων δράσεων δικτύωσης στα πεδία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ενεργειακής Απόδοσης για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και των κατοίκων για τη βιωσιμότητα και ευζωία στη διασυνοριακή περιοχή.

Συνάντηση Μωυσή Ελισάφ με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων

Συνάντηση με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο τομεάρχης περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος και ο Οργανωτικός Γραμματέας Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πράσινων Δομήνικος Χρυσίδης καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κλιματική ουδετερότητα της πόλης των Ιωαννίνων, τις προκλήσεις της περιοχής σε θέματα κινητικότητας και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
Ο δίαυλος συνεργασίας θα είναι συνεχής με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την οργάνωση εκδηλώσεων με άλλους δήμους στο πλαίσιο του Μεσογειακού Δικτύου.