Πρόστιμα…

Οι μάσκες επανέρχονται… σε παραθαλάσσιο Σ/Μ πελάτης πάει να μπει, αλλά δεν έχει μάσκα… «τι να κάνω, να μπω;» ρωτάει τον μαγαζάτορα… «τι με νοιάζει», απαντά ο μαγαζάτορας, «εσύ θα φας το πρόστιμο»!!!

Έλεγχοι
Η ΔΕΥΑ δεν πιάνεται αδιάβαστη, ήταν το σχόλιο από αρμόδιους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, για την επισήμανση, αν γίνονται έλεγχοι, στα λύματα λόγω κορωνοϊού… πράγμα που σημαίνει, πως έλεγχοι γίνονται!

LEADER
Καμιά δεκαριά επιχειρήσεις της Άρτας, περιλαμβάνονται Πρόγραμμα CLLD / LEADER, που θα λάβουν σημαντικές ενισχύσεις για να εκσυγχρονιστούν, ή για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους…

Να επισημάνουμε πως υπήρξαν σημαντικές κινήσεις από τους αρμόδιους ώστε να υπάρξουν πρόσθετοι πόροι… Με τους πρόσθετους αυτούς πόρους που εξασφάλισε η ETANAM AE προωθήθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα και οι 42 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά (αρχικά ήταν 26)…

Κι αν δεί κανείς τις προτάσεις, οι πολλές κινούνται γύρω απ’ τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό… Κάτι κινείται με τα προγράμματα και μακάρι να υπάρξουν και άλλα…

Παθήματα
Για επιλεκτικές ευαισθησίες, επικρίνει τον Γιώργο Λακόπουλο ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος. Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ του Λακόπουλου, γράφει: «Επειδή έχεις επιλεκτικές ευαισθησίες, αλλά μόνο για τον Μπαξεβάνη, έχω να σου παραθέσω το δικό μου «παλμαρέ», να κάνεις τη σύγκριση για την επόμενη φορά που θα σε πιάσει ο πόνος για το μέλλον της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα:
1. σύλληψη από μήνυση Καμμένου
2. πέντε-έξι αγωγές από Καμμένο
3. κατάσχεση των λογαριασμών μου, από το συγκεκριμένο τομάρι, για δημοσιεύματα που έγιναν καθ’ υπαγόρευση του Σταύρου του Θεού σου (και δικού μου, γιατί εγώ δεν ξεχνάω)
4. κατά συρροήν ελέγχους από ΣΔΟΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ, εισαγγελία διαφθοράς (χωρίς κανένα αποτέλεσμα φυσικά, πλην των εκβιασμών, των απειλών κ.λπ.)
5.καμιά δεκαριά σφαίρες αφημένες κατά καιρούς στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου, και στην εφημερίδα
6. ένα ανατιναγμένο αυτοκίνητο το Πάσχα του 2017, από οργάνωση η οποία ούτε πριν ούτε μετά από αυτό εμφανίστηκε ξανά
7. απόπειρες να με «στήσουν» παπαγγελόπουλοι, και άλλοι και να με στείλουν κατευθείαν Κορυδαλλό (έτοιμο με είχαν, σε ενημερώνω -μπορείς να ρωτήσεις τους τωρινούς φίλους σου)

Και ο Παπαχρήστος «καρφώνει» Λακόπουλο σημειώνοντας: «Όλα επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιωργάκη. Η ΕΣΗΕΑ; Μία μόνο ανακοίνωση, όταν συνελήφθην στα Γιάννενα μετά τη μήνυση του Καμμένου. Το βούλωσα; Όχι. Σταμάτησα να γράφω; Ούτε. Έπαψα να αποκαλύπτω τα έργα και τις ημέρες της συμμορίας; Όχι. Γιατί εσένα σ΄ έπιασε ο πόνος για τον Μπαξεβάνη και την Παπαδάκου, απορία το ‘χω».

Δεν το ήξερα πως ο Παπαχρήστος είχε τέτοια παθήματα επί ΣΥΡΙΖΑ… κι εγώ, όπως κι άλλοι, είχαμε σταματήσει να διαβάζουμε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ, λόγω της υπερβολικής αντι-αριστερής στάσης τους… τώρα, με τον Μυωνή και τον Καλογρίτσα, αρχίσαμε να πιάνουμε ξανά στα χέρια ΝΕΑ και ΒΗΜΑ… κοίτα να δεις τι χάσαμε…

Ουδέν ψευδέστερον

Πολιτική “θύελλα” έχει ξεσηκώσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” που κάνει λόγο για απειλές κατά του πραγματογνώμονα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», λίγες μέρες πριν από τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στις 23 Ιουλίου που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, αναφέρει ότι ο πραγματογνώμονας που ανέλαβε το πόρισμα για το Μάτι δεχόταν υποδείξεις από υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος να μην προχωρήσει με την πραγματογνωμοσύνη που είχε αναλάβει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός της πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να τον προέτρεψε να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Το βράδυ του Σαββάτου σε δήλωση της, η Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε «η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Κολλητάρια…
Διαβάζω πως υπήρξαν αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ για αναδημοσίευση του Λοβέρδου σε σχόλιο του Άδωνι για την Τουλουπάκη… Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας Άρης Καρβούνης, «καταγγελει» δημόσια τον Ανδρέα Λοβέρδο για την αναδημοσίευση που έκανε σε ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη και ζητά τη διαγραφή του από τη Γεννηματά…

Νομίζω πως ο Λοβέρδος –όπως και πολλοί ακόμη του ΚΙΝΑΛ- λόγω NOVARTIS έγινε «κολλητός» με τον Άδωνι… οπότε, δεν έχει νόημα να τον καταγγέλλει κάποιος για… «δεξιά» παρέκκλιση… εκτός αν κάνει παρέα με τον Μπογδάνο… τότε, νομίζω πως η Φώφη, θα αναλάβει δράση!!!

Τα «δεξιά» φράγματα…
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ γράφει ο Νίκος Φελέκης στο Matrix24… Από τις ενδελεχείς συζητήσεις με πρώην υπουργούς, προβεβλημένους βουλευτές και κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα συμπεράσματα τα οποία συνάγονται, ως κοινοί τόποι, από τις αποκαλύψεις για Παπαδημούλη, Παππά, Παπαγγελόπουλο, Καμμένο, Καλογρίτσα σύμφωνα με τον Φελέκη είναι πεντέξι…

Ο Φελέκης υποστηρίζει πως τα φράγματα που ανακόπτουν την ανασυγκρότηση και διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον από αριστερά, αλλά και από δεξιά. Προσωπικότητες, πολιτικές ομάδες και κοινωνικές συλλογικότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, που αντιμετώπιζαν με θετική διάθεση το προσκλητήριο για αναδημιουργία της λεγόμενης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, εμφανίζονται τώρα σκεπτικοί ως προς την ευδοκίμηση του εγχειρήματος.

Σοβαροί άνθρωποι, διανοούμενοι της Κεντροαριστεράς, καλλιτέχνες, δημιουργοί, επιστήμονες ακόμη και συνδικαλιστικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, μετά την “Παπαδημούπολη”, τη Novartis, τον Μιωνή, τις υποκλοπές της ΕΥΠ, τον Καλογρίτσα, αλλά και τον παραληρηματικό λόγο παραγόντων όπως ο Παύλος Πολάκης, διστάζουν τώρα να προσεγγίσουν, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, την Κουμουνδούρου.

Μάλιστα τα εκ δεξιών εγειρόμενα φράγματα είναι αυτά που πλήττουν περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ αφού εξ αντανακλάσεως κάνουν πιο εύκολο το έργο της Φώφης Γεννηματά και του ΚΙΝΑΛ, σημειώνει ο Φελέκης…

Για μπάνιο!

Να επισημάνω, πως αν σε κάτι βοηθούν τη Φώφη, όλα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως οι «δεξιοί» ΚΙΝΑΛοΠΑΣΟΚοι, παραμένουν στο χώρο και μάλλον θα ξαναψηφίσουν ΚΙΝΑΛ… και τούτο, λόγω της βεβαιότητας, πως ο Τσίπρας, σε αυτή τη φάση, δεν «κερδάει» τον Μητσοτάκη… οπότε, δεν χρειάζεται ψήφο…

Αν θα χάσει η Φώφη κάποιο ποσοστό, αυτό θα είναι απ’ τους «κεντρώους», που δεν γουστάρουν ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκη, Βαξεβάνη, αλλά και δεν μπορούν να συνυπάρξουν με Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες… τι θα κάνουν; Μάλλον στις επόμενες εκλογές, θα πάνε… για μπάνιο!

Ν.Α.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς