Στα Γιάννενα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Συνεργασία εφ’ όλης της ύλης με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

Εφ’ όλης της ύλης συνεργασία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Εκτενής ήταν η συζήτηση για την λίμνη και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο για την αναβάθμιση του οικοσυστήματος όσο και για την ανάδειξη της παραλίμνιας ζώνης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενώ συζήτηση έγινε και για την πρόταση ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα καθώς η διαχειριστική μελέτη έχει κατατεθεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι από τη νέα του θέση θα βοηθήσει ώστε να προωθηθούν θέματα της πόλης και της περιοχής ενώ ο ίδιος θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τον Δήμο.

«Είχαμε την δυνατότητα να συνεργαζόμαστε αρμονικά όλο το προηγούμενο διάστημα και πάντα ο κ. Αμυράς ήταν πρόθυμος να βοηθήσει για την προώθηση θεμάτων του Δήμου μας. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα του Δήμου αλλά και τα ζητήματα της δικής του αρμοδιότητας. Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση και θα διατηρήσουμε μία στενή επικοινωνία. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει το καλύτερο για τα θέματα του τόπου μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς σημείωσε ότι η συνεργασία για μία σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την περιοχή ήταν εκτενής και λεπτομερής.
«Θα είμαι άμεσος συνεργάτης του Δήμου» τόνισε ο κ. Αμυράς στις δηλώσεις και ως υφυπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το καλύτερο για όλη την χώρα.

Στηρίζουμε την τοπική αγορά
«Ο Νομός μας, ειδικά όμως η πόλη των Ιωαννίνων, μετά από πολλές θυσίες και μεγάλη προσπάθεια έχουν πετύχει μία πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα. Την εικόνα αυτή πρέπει να την διαφυλάξουμε. Είναι υποχρέωση όλων μας».
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας και παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς η οποία ξεκίνησε κανονικά την λειτουργία της.
«Από τις αρχές Οκτωβρίου η περιοχή μας βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Σε τέτοιες καταστάσεις αυτό που προέχει είναι η υγεία. Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες, εξαιρετικά δύσκολοι. Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα επιστροφής στην καθημερινότητα. Ένα βήμα που πρέπει να πετύχει ώστε να ακολουθήσουν τα επόμενα», σημείωσε.
«Η λειτουργία της αγοράς είναι αυτή που δίνει που ζωή στην πόλη. Είναι ώρα ως καταναλωτές να στηρίξουμε την τοπική αγορά και μαζί να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, είναι ο μοναδικός της χώρας που έχει στηρίξει την επιχειρηματικότητα με δύο δέσμες μέτρων αναγνωρίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία.
Ο Δήμος έχοντας πλήρη εικόνα για τις συνέπειες που προκλήθηκαν θεωρεί ότι η στήριξη από το κεντρικό κράτος θα πρέπει να είναι συνεχής και τους επόμενους μήνες ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες.
Αυτό έχει διαβιβαστεί σε όλα τα αρμόδια υπουργεία.
«Η τοπική αγορά μας χρειάζεται. Τώρα μπορούμε να αποδείξουμε έμπρακτα την στήριξή μας. Πρέπει να το κάνουμε με τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων. Με προσοχή και αποφεύγοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει υγειονομικά προβλήματα. Στηρίζουμε την αγορά, στηρίζουμε τους μικρομεσαίους, προσέχουμε για να μην αφήσουμε περιθώρια στον ιό που δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Προτεινόμενα για εσάς