ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΑΙ ΜΑΡΚΟΣ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί τηνΤειάρτη 2 Ιουνίου 2021και ώρα 6μ.μ. έξω από το γραφείο του Συλλόγου μας επί της οδού Κουμουνδούρου 9,στην Άρτα.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή υποψηφιότητας, μπορούν να δηλώσουν εως την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. Οι υποψηφιότητες μπορούν να δηλωθούν „ στα τηλέφωνα : Σταμούλη Λαμπρινή 6948805702 και Μήτση Μαρία 6974311824
ΘΕΜΑΤΑ
1.Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
2.Οικονομικός απολογισμός.
3.Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.
4.Διάφορα θέματα.

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Κερασούντα
Με μία λιτή -λόγω των υγειονομικών συνθηκών- εκδήλωση η οποία έγινε την Κυριακή 23 Μαΐου στη Νέα Κερασούντα τιμήθηκε η επέτειος μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Στο μνημείο της Κοινότητας έγινε τρισάγιο και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Χασίδη και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Καραβασιλείου.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού 
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν στις 23-05-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (11) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
-(11) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
• 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
• 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
• 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
• 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Έναρξη εργασιών συντήρησης του Ι. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου («Κόκκινη Εκκλησιά») Βουργαρελίου
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στα πλαίσια της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων στο χώρο ευθύνης της και βάσει σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, έχει ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Ι. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου («Κόκκινη Εκκλησιά») Βουργαρελίου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου, καθώς και συντήρησης των τοιχογραφιών στο εσωτερικό του.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και εκτελείται υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων αρμοδίων υπαλλήλων της ΕΦΑ Άρτας.
Ο ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου, πιο γνωστός ως «Κόκκινη Εκκλησιά», στο Βουργαρέλι είναι ένα σημαντικό μνημείο της εποχής του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Κτίστηκε το 1293-1294 και τοιχογραφήθηκε το 1295-1296. Με την ολοκλήρωση των εργασιών πιστεύουμε ότι το αξιόλογο αυτό μνημείο θα αποκτήσει και πάλι ιδιαίτερη πνοή και χάρη, προς τέρψιν των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του.

Προτεινόμενα για εσάς