Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ

Βορίδης «Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει σχετικά γρήγορα»

Η δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ότι «ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ που τόσα πολλά προβλήματα κυβερνησιμότητας και λειτουργίας στους Δήμους έχει προκαλέσει θα αλλάξει σχετικά ΓΡΗΓΟΡΑ», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΚΕΔΕ μετά την συνάντηση που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Στην ανακοίνωση υπάρχει αναφορά και για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και είναι πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ηγεσία του ΥΠΕΣ επεσήμανε ότι προσεγγίζει ΘΕΤΙΚΑ τις απόψεις της ΚΕΔΕ για την κινητικότητα». Ο Βορίδης δήλωσε σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η κινητικότητα στη λειτουργία των Δήμων πωςι «πιστεύω ότι πρέπει να ακούσουμε τις προτάσεις των Δημάρχων.»
Όπως αναφέρει το airetos.gr οι απόψεις της ΚΕΔΕ για την Κινητικότητα αποτυπώνονται στο Ενημερωτικό Σημείωμα που έδωσε στην πολιτική ηγεσία.

Οι Αιρετοί ζητούν, « όσον αφορά την κινητικότητα και μόνον του προσωπικού των Δήμων, ότι αυτή θα μπορεί να πραγματοποιείται
– Μόνον για μετακίνηση προσωπικού από Δήμο σε Δήμο.
– Να αποτελεί προαπαιτούμενο η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος εργαζόμενος ενός Δήμου σε άλλο Δήμο.
– Η κινητικότητα να επιτρέπεται εφόσον συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι (υγείας ή ανάγκη συνένωσης οικογενειών) , που θα πρέπει να τεκμηριώνονται επαρκώς.»

Προτεινόμενα για εσάς