Συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης στο γραφείο του στην έδρα της εταιρίας, με θέμα την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 50 νέων μόνιμων υπαλλήλων καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρία ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2019-2020.

Έναρξη εγγραφών 
Οι εγγραφές της νέας σεζόν για τα τμήματα του ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, o oποίος φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινούν από τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019. Σας περιμένουμε καθημερινά, απογευματινές ώρες 7-9.30 μ.μ., στα πλήρως εξοπλισμένα γραφεία «Το Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14-16 / 1ος όροφος) για να σας ξεναγήσουμε στους χώρους μας και να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία για τις πλούσιες δράσεις και τα τμήματά μας. 100 χρόνια κοινωνική δράση, 100 χρόνια πολιτισμική δημιουργία. Καλή χρονιά, γεμάτη συγκινήσεις και εκδηλώσεις! Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:
Χορευτικά όλων των ηλικιών και επιπέδων. Θεατρικό εργαστήρι. Χορωδία παραδοσιακής μουσικής
Ηπειρώτικο πολυφωνικό σχήμα. Τα τραγούδια της παρέας. Τμήματα σκάκι για όλες τις ηλικίες και επίπεδα

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής στα Ιωάννινα
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39, 24 και 27 ετών Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 23-11-2018, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39, 24 και 27 ετών, για το αδίκημα της κλοπής.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι οι τρεις γυναίκες, εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα, προσποιούμενες τις πελάτισσες και εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα, αφαίρεσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτές, δύο τηλεοράσεις.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής στην Πρέβεζα
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από επιχείρηση, που διαπράχθηκε την 14-08-2019 στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.
Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες, το μεσημέρι της 14-08-2019 μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε ανενεργή επιχείρηση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν είκοσι μεταλλικά έμβολα μηχανημάτων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της ανωτέρω επιχείρησης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Άρτας
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Άρτας ανακοινώνει ότι στις 5 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιεί την ετήσια εκδρομή του στην Πελοπόνησο. Θα πραγματοποιηθεί μία διανυκτέρευση στην Καλαμάτα και μία διανυκτέρευση στην Τρίπολη.
Πληροφορίες στα γραφεία του Σωματείου, Βλαχερνών 8.

Άδεια σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών
Η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):– η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών
– οι εργαζόμενοι γονείς δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη την ημέρα

– εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται αποφασίζουν ποιος από τους δυο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες
– εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, ΣΣΕ ή Κανονισμών Εργασίας, εφαρμόζονται αυτές
– στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο, η φοίτηση στο οποίο με βάση το νόμο είναι πλέον διετής για τα νήπια, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών
Σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ (άρθρο 4 ΕΓΣΣΕ 2008, άρθρο 1 ΕΓΣΣΕ 2018) η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής (-μαθήτρια)

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. : Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια
Το γραφείο τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εξέδωσε την ανακοίνωση: «Η προκλητική αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια ήταν, μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ένα ακόμα δείγμα για το πώς εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ την εφαρμογή του «Νόμου και της Τάξης». Μια εισβολή πάνοπλων αστυνομικών, ένα ολοήμερο μπλόκο της γειτονιάς, για να βγάλουν τους πρόσφυγες και μετανάστες – ανάμεσά τους μανάδες με μικρά παιδιά- από τα σπίτια και να τους πάνε σιδεροδέσμιους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Σύσσωμος ο κυβερνητικός μηχανισμός και τα ΜΜΕ κραύγαζαν ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί» και «κάτω η ανομία» ενώ ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών χαρακτήριζε στον ΣΚΑΪ τους πρόσφυγες και τους νεολαίους σαν «σκουπίδια» και «ανθρώπινη σκόνη».
Η «επιχείρηση Εξάρχεια» πίσω από τον ιδεολογικό μανδύα του «νόμου και της τάξης» εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών και του τουρισμού που έχουν κατακλείσει την περιοχή, αγοράζοντας τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν και τα Εξάρχεια από γειτονιά κοινωνικής αμφισβήτησης σε μια πανάκριβη γειτονιά air bnb κατοικίας και πολυτελών ξενοδοχείων. Στα σχέδιά τους δεν χωράνε μετανάστες, νεολαία και φοιτητές, ακόμα και οι ίδιοι οι σημερινοί κάτοικοι.

Σε αυτή την πολιτικο-επιχειρηματική επιχείρηση βίας εξιλαστήρια θύματα είναι για μια ακόμα φορά οι πιο κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου, οι μετανάστες. Αφού η πολιτισμένη δύση και η ΕΕ τους κλείνουν έξω από τα «σύνορα της Ευρώπης», αφού οι κυβερνήσεις φτιάχνουν ρατσιστικές συμφωνίες όπως αυτή με την Τουρκία, αφού φτιάχνουν αίσχη τύπου Μόριας, τους ανακηρύσσουν σε εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής τους.

Η Μ. Τζούφη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την Παιδεία
Συγχαρητήρια ευχήθηκε στους μαθητές και τις οικογένειές τους η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος της εξεταστικής διαδικασίας και επεσήμανε τις ενέργειες των τελευταίων χρόνων για την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και του πανεπιστημίου, με στόχο να προσφέρονται δυνατότητες, χωρίς διακρίσεις, σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Τζούφη υπογράμμισε πως σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για πολλά παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, καθώς ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 3.000, τα πανεπιστήμια ενδυναμώθηκαν με χρηματοδότηση, υλικούς και ανθρώπινους πόρους, ενώ το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσουν 133 νέα τμήματα.
Αναφέρθηκε επίσης στη φοιτητική μέριμνα και στο υψηλό κόστος διαβίωσης των σπουδαστών, όπου έγκυρες μελέτες υπολογίζουν τη δαπάνη των οικογενειών στα 7.000 ευρώ ετησίως. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή, έχουν γίνει προσπάθειες για αύξηση των κονδυλίων στέγασης και σίτισης, ενώ το θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών το οποίο διευκολύνει τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, πρέπει να διευρυνθεί, ειδικά σήμερα που δεν υπάρχουν οι δημοσιονομικοί περιορισμοί.

Η κα Τζούφη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάργηση των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, η οποία ωθεί πολλούς νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα ιδιωτικά ΙΕΚ. Παράλληλα, επεσήμανε πως η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας παραμένει περιοριστική στη στελέχωση της δημόσιας Παιδείας, όπως αποτυπώνεται και στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης προκειμένου να μην προχωρήσουν οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στης Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να επιλεγούν από τους κυρωμένους πίνακες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως προωθεί μια σκληρή και περιοριστική ατζέντα στο χώρο της εκπαίδευσης, εξαγγέλλοντας την κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης, την επαναφορά της «βάσης του 10» και τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Προτεινόμενα για εσάς