ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας και ισοτιμίας»

Δημόσια ερωτήματα που χρήζουν δημόσιας απάντησης θέτει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρει, «το εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμούτου πληθυσμού και η οικοδόμηση «τείχους προστασίας» απέναντι στον κορονοϊό αποτελεί μια πρωτόγνωρη και απαιτητική διαδικασίασε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Και για να είναι αποτελεσματικό και επιτυχημένο απαιτούνται όροι διαφάνειας και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών. Είναι ενδεικτικές οι διαρκείς και αναίτιες αλλαγές στο πρόγραμμα εμβολιασμού, οι μεγαλοστομίες και οι υπερβολές, όπως επίσης και οι εμβολιασμοί πλειάδας κυβερνητικών στελεχών, συζύγων και «ημετέρων», παρακάμπτοντας το υγειονομικό προσωπικό της «πρώτης γραμμής» και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Δυστυχώς παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην πόλη των Ιωαννίνων,με τη ΝΔ να προκρίνει «τους δικούς της», καταστρατηγώντας κάθε πρωτόκολλο και κανόνα ακόμα και όταν πρόκειται για εμβολιασμούς υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα.Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα, ακόμη και σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.
Την ίδια στιγμή η κοινωνία, η οποία υποφέρει τόσο από την πανδημία όσο και από την αναποτελεσματική διαχείρισή της από την πλευρά της κυβέρνησης, ζητά να μάθει από τους αρμόδιους φορείς και τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη:

-Με ποια κριτήρια εμβολιάστηκαν όσοι δεν προβλεπόταν να εμβολιαστούν στη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος;
-Ποια θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στα Ιωάννινα και με ποιους όρους θα γίνει η επιλογή τους;
-Θα γίνει χρήση των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας);
-Πως θα αντιμετωπιστούν προβλήματα εμβολιασμού ηλικιωμένων συμπολιτών μας που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή των πολιτών που πάσχουν από νοσήματα που καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους;
-Γιατί δε δίνεται στη δημοσιότητα η εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία καθορίζει με σαφήνεια την προτεραιότητα των εμβολιασμών ανά ομάδα του πληθυσμού;

Προτεινόμενα για εσάς