Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων

2.500 δρομείς στο «ZAGORI MOUNTAIN RUNNING 2022»
Το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες ορεινού τρεξίματος ZAGORI MOUNTAIN RUNNING 2022. Οι 2.500 δρομείς (Έλληνες και ξένοι) δοκίμασαν τις αντοχές τους σε τέσσερις διαδρομές (80 – 44+ -21-10χλμ) απολαμβάνοντας παράλληλα τις ομορφιές που προσφέρει η περιοχή του Ζαγορίου. Εκκίνηση και τερματισμός το χ. Τσεπέλοβο του Δήμου Ζαγορίου. Στην μεγάλη αυτή δρομική γιορτή δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει ο ΣΔ Ιωαννίνων ο οποίος για μια ακόμη φορά συμμετείχε με πλήθος δρομέων του. Πέραν των συμμετοχών υπήρξαν και αρκετές διακρίσεις από τον σύλλογο, συγκεκριμένα:
Στον αγώνα 80 χλμ (TERRA) η Λαμπρινή Ντούτση τερμάτισε 1η στην ηλικιακή κατηγορία γυναικών 50-59
Στον αγώνα των 21χλμ :
Ιωάννης Εδεσσαίος 2ος στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 40-49
Δημήτριος Ανδρούτσος 2ος στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 50-59
Γεωργία Σιώζιου 2η στην ηλικιακή κατηγορία γυναικών 40-49
Στον αγώνα των 10 χλμ:
Ιωάννης Χρυσικόπουλος 3ος στην γενική κατηγορία
Μαρίνα Οικονόμου 1η στην ηλικιακή κατηγορία γυναικών 40-49
Θεόδωρος Αρλέτος 2ος στην ηλικιακή κατηγορία ανδρών 50-59
Ο σύλλογος δρομέων Ιωαννίνων συγχαίρει τη διοργάνωση του αγώνα για την άριστη διεξαγωγή των αγώνων και όλους τους δρομείς του συλλόγου για την αγωνιστική τους προσπάθεια.

ZaravinaFestival
Πυξ-Λαξ και Δημήτρης Υφαντής
Κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα στην μαγευτική ομορφιά της Λίμνης Ζαραβίνας, οι Πυξ – Λαξ συναντούν το Δημήτρη Υφαντή, στην κορυφαία μουσική συνάντηση του καλοκαιριού!
Ο Δήμος Πωγωνίου σε σύμπραξη με το Κέντρο Νέων Ηπείρου παρουσιάζουν στις 9 Αυγούστου, το κορυφαίο ελληνικό ροκ συγκρότημα μαζί με τον αγαπημένο Δημήτρη Υφαντή σε μία μοναδική βραδιά! Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων η ειδυλλιακή λίμνη Ζαραβίνα υποδέχεται δύο σπουδαίους καλλιτέχνες σε ένα μουσικό καλοκαιρινό festival που θα συζητηθεί.
Το «ZaravinaFestival» επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με σκοπό να χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές κάτω από το φεγγαρόφως στο Δήμο Πωγωνίου!
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Περισσότερες πληροφορίες για διάθεση εισιτηρίων σε λίγες ημέρες.

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου και ώρα 13.00 συνεδριάζει- μέσω τηλεδιάσκεψης- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Β΄ τρίμηνο του 2022
2. Ορισμός πρόσθετου χώρου για πρόσδεση σκαφών για επιβίβαση – αποβίβαση επισκεπτών για τουριστική ξενάγηση στον ποταμό Αχέροντα
3. Μερική ανάκληση της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και σύσταση δουλείας εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: «ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του πρώην ΔΗΜΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ (νυν ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ) ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΛΟΥΤΣΑΣ & ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΟΥΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Προβολή της παιδικής ταινίας “Coco” στην πλατεία Κομποτίου από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος 
Την Τετάρτη 27/07, ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία Κομποτίου θα γίνει η κινηματογραφική προβολή της παιδικής ταινίας “Coco” από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Σκουφαϊκά 2022. Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος διοργανώνει αυτές τις Cine-σθηματικές βραδιές τονίζοντας τη σημασία της ανθρώπινης επαφής και της αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα μεταφέρει το μήνυμα κατά των εξαρτήσεων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δήμος Ζηρού: Άρχισε η συλλογή και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων 
Ο Δήμος Ζηρού κατ’ εφαρμογή του Π.Δ 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α΄/5-3-2004), άρχισε τη διαδικασία συλλογής και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την πόλη της Φιλιππιάδας. Τα οχήματα που αποσύρονται παραδίδονται σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και οδηγούνται στην ανακύκλωση, όπως ορίζει το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα.
Σε σχετική δήλωση ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος και Καθημερινότητας κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, ανέφερε: “Εργαζόμενοι με συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο, και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής και την αναβάθμιση της καθαριότητας στο Δήμο μας, καθώς και για τη διασφάλιση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης, συλλέγουμε και απομακρύνουμε εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας. Η διαδικασία ξεκίνησε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού για τη συνεργασία”.