Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή: Το δικό σας κινητό, κύριοι Υπουργοί, παρακολουθείται;

«Είδαμε τη μήνυση που έκανε ο κος Ανδρουλάκης για την παγίδευση του κινητού του με το λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Είδαμε και τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων. Η παγίδευση του κινητού του κου Ανδρουλάκη αποκαλύφθηκε από Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η χώρα διαθέτει μηχανισμό να ελέγξει τις καταγγελίες; Τί κάνει η Κυβέρνηση για να προστατέψει τους Βουλευτές, τους πολίτες; Το δικό σας κινητό, κύριοι Υπουργοί, παρακολουθείται;» τόνισε σε σημείο της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη συζήτηση του σ/ν «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»

Πάμε στην εκπαίδευση:
Στην Πυροσβεστική ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε την εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω Πανελληνίων.
Στην Αστυνομία καθιερώσαμε την εξωτερική φοίτηση μετά το πρώτο έτος.
Ωστόσο, με απόφαση Χρυσοχοΐδη επανήλθε η εσωτερική φοίτηση. Σήμερα η εσωτερική φοίτηση γίνεται νόμος.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι απαράδεκτο τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας που καλούνται να δραστηριοποιηθούν μέσα στην κοινωνία, να στρατωνίζονται και να μένουν 4 χρόνια αποκομμένα από την κοινωνία! Ακούστηκαν πολλά στις Επιτροπές. Ο Υπουργός μας είπε το φοβερό: «Η αστυνομία είναι η …αστυνομία!» και ρώτησε αν, μήπως, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ οι αυριανοί αξιωματικοί να είναι και άνθρωποι που είναι αρνητές της στράτευσης;!

Αναρωτιέμαι, δεν ξέρετε ή επιδεικτικά αγνοείτε τα βασικά;
• Δεν ξέρετε ότι η Αστυνομία είναι σώμα ασφαλείας και όχι στρατιωτικό σώμα;
• Δεν ξέρετε ότι οι αστυνομικοί είναι απ’ το νόμο αστυνομικοί ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και όχι στρατιώτες;
• Δεν ξέρετε ότι το πρώτο έτος εσωτερικής φοίτησης των αστυνομικών εξομοιώνεται με τη στρατιωτική θητεία;
Για ποιο λόγο να στρατωνίζεται 4 χρόνια ένα σώμα που επιχειρεί μέσα στην κοινωνία;
Αλλά αυτή είναι η αντίληψή σας. Αυτή την αστυνομία θέλετε: Μακρύ χέρι της επιβολής, στρατιωτικού τύπου! (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια αστυνομία σύγχρονη, νόμιμη, με στελέχη ικανά και με γνώσεις, δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη».