Τίνος είναι ο δρόμος του Γεφυριού;

Στα «μαχαίρια» Δήμος Αρταίων με εταιρεία αθλητικών εκδηλώσεων

Ιδιώτης ισχυρίζεται πως «κατοχύρωσε» τον τίτλο της εκδήλωσης
-Χρ.Τσιρογιάννης: του κάναμε ανάθεση, δεν του δώσαμε τον αγώνα

Μια πρωτοφανής αντιπαράθεση έρχεται στο φώς της δημοσιότητας, μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής διοργάνωσης από τον Δήμο Αρταίων του «Δρόμου του Γιοφυριού» στον οποίο φέτος συμμετείχαν πάνω από 3.500 άτομα.
Ιδιοκτήτης εταιρείας που διοργανώνει αθλητικά γεγονότα, με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται πως ο «Δρόμος του Γεφυριού» της ανήκει και καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή, πως την παραγκώνισε τεχνηέντως από τη διοργάνωση!!! Δηλώνει δε, πως ο Δήμος του οφείλει χρήματα από παλιότερες διοργανώσεις της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Από τη δική της πλευρά η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δηλώνει πως ο «αγώνας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» θεσμοθετήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή το 2015 και φέτος έκλεισε τον 5 χρόνο διοργάνωσης, κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι Αρτινοί, οι οποίοι τον έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή», τονίζοντας ότι «αλίμονο εάν κάθε φορά που γίνονταν αναθέσεις από κάποιον Δήμο προς κάποιον ιδιώτη (για εκδηλώσεις, τεχνικές εργασίες κ.α.) και μάλιστα επ’ αμοιβή, να οικειοποιούνταν τα έργα αυτά ο κάθε ιδιώτης».

Η ανακοίνωση του ιδιώτη
Ο Δημήτρης Θώδης και η εταιρεία Sportevent, στο Δελτίο Τύπου, αναφέρει:
1. Προσωπικώς εγώ ο Δημήτρης Θώδης, διεξήγαγα το πρώτον τον ημιμαραθώνιο, με την ονομασία «Ο δρόμος του Γιοφυριού» στην Άρτα. Την ονομασία αυτή δηλ. «Ο δρόμος του Γιοφυριού» και το σήμα τα κατοχύρωσα επ’ ονόματί μου.
2. Ο Δήμος Αρταίων από το 2017 μου οφείλει χρήματα, ως οργανωτού του αγώνα, από τον ίδιο αγώνα και δεν μου τα καταβάλει, παρά με εμπαίζει συστηματικός. Συμπεριφορά απαράδεκτη και εμπαιγμός κατ’ εξακολούθησιν στις οχλήσεις μου προς του υπευθύνους να με εξοφλήσουν. Εννοείται, ότι και πέρυσι ο αγών διεξήχθη με το site το δικό μου, ασχέτως αν ορισμένες αρμοδιότητες πρακτικές ελάσσονος σημασίας ο Δήμος τις εξεχώρισε και προς τρίτους.

3. Εφέτος το 2019 και πλησιάζοντας ο αγώνας-διεξήχθη την 31-3-2019 με μεγάλη συμμετοχή – σφετερίσθη το περιεχόμενο του site του δικού μου, με παρηγκώνησε πλήρως, ωσάν να μην υπάρχω.
4. Εγώ προ ικανού διαστήματος ενημέρωσα τον Δήμο Αρταίων, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Παιδείας Και Δια Βίου Μάθησης κ. Σφήκα Δημήτριο, ακόμη και ο δικηγόρος μου του ετηλεφώνησε, ενημέρωσα την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τους ανέφερα, ότι έχω κατοχυρώσει σήμα και λογότυπο του αγώνος επ’ ονόματί μου και αδυνατούν δίχως την άδειά μου να διεξάγουν τον αγώνα. Επίσης τους ενημέρωσα, ότι όλως παρανόμως χρησιμοποίησαν το περιεχόμενον του δικού μου site. Έκαναν πιστή αντιγραφή. Σφετερισμός από την μία, κλοπή από την άλλη.

5. Ο υπεύθυνος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ εξανέστη όταν του είπα τι κάνει με τον αγώνα ο Δήμος Αρταίων, ότι μου οφείλει από παλαιότερο αγώνα και ότι φέτος κατά παράβασιν πάσης εννοίας δικαίου και ηθικού, αλλά και παρανόμως παραγκωνίζουν εμέ τον συλλαβόντα την ιδέαν διεξαγωγής του αγώνος αυτού.
6.Οι άνθρωποι αυτοί έδρασαν κατά τρόπον αχαρακτήριστον και παράνομον, που οφείλουν χρήματα και με γελοίες δικαιολογίες προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ενώ πάντα με καθησυχάζουν. Όμως με την διεξαγωγή του αγώνα άνευ συναινέσεώς μου ξεπέρασαν τα εσκαμμένα. Άνθρωποι νεόφερτοι στον χώρο του αθλητισμού και των αγώνων, ενώ εγώ διεξάγω ιδικούς μου αγώνες και μάλιστα μεγάλους και με επιτυχία και με εμπιστεύονται στην οργάνωση των αγώνων πάρα πολλοί διοργανωτές.
Όμως αυτοί οι κ.κ. του Δήμου Αρταίων και παρανόμησαν εις βάρος μου και με παραγκώνισαν άνευ λόγου και αιτίας. Θα προσφύγω τάχιστα στην δικαιοσύνη εις βάρος των και βεβαίως τους παραδίδω και στην κρίσιν σας».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής
Σχετικά με τα όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με βάσει τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Θώδης Δημήτρης για τον αγώνα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» και προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας και ολόπλευρη ενημέρωση του κοινού, γίνονται γνωστά τα κάτωθι:
«Με την απόφαση υπ’ αρίθμ 19/2015 στις 28 Ιανουαρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε ομόφωνα την διοργάνωση του 1ου αγώνα δρόμου Άρτας με το όνομα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» στις 29 Μαρτίου 2015. Αφού πήρε προσφορές από εξειδικευμένες εταιρίες που ασχολούνται με τις διοργανώσεις αγώνων δρόμου, με την απόφαση 69/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση του 1ου αγώνα δρόμου Άρτας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» στην εταιρία του κ. Θώδη.

Πρέπει να σημειωθεί πως το ότι έγινε η ανάθεση της διεξαγωγής του αγώνα στον κ. Θώδη, αυτό δεν σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση του ανήκε ο αγώνας. Αλίμονο εάν κάθε φορά που γίνονταν αναθέσεις από κάποιον Δήμο προς κάποιον ιδιώτη (για εκδηλώσεις, τεχνικές εργασίες κ.α.) και μάλιστα επ’ αμοιβή, να οικειοποιούνταν τα έργα αυτά ο κάθε ιδιώτης.
Ο αγώνας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» θεσμοθετήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή το 2015 και φέτος έκλεισε τον 5 χρόνο διοργάνωσης, κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι Αρτινοί, οι οποίοι τον έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και μάλιστα φέτος απέδειξαν με την πολύ μεγάλη συμμετοχή τους (3.500 συμμετοχές) ότι αποτελεί έναν θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Άρτας, της Ηπείρου και όχι μόνο».