Τα στοιχήματα

Άρθρο του Δημήτρη Μπασδέκη,

υποψηφίου για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο

Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνει με αίσθημα ευθύνης ένα διπλό κάλεσμα. Ένα κάλεσμα προς του Δημοκρατικούς Πολίτες για συμπόρευση και ένα κάλεσμα στο ήδη υπάρχων στελεχιακό και κομματικό δυναμικό του.
Απευθύνεται προς τον Δημοκρατικό κόσμο, να συμπορευτεί μαζί του, μέσα από τις γραμμές του, αφετέρου μεν να επιτύχει την όσο δυνατόν μεγαλύτερη αντιστοίχιση του εκλογικού ποσοστού του, με τον αριθμό των μελών του, για την ενίσχυση της παρουσίας του στον αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό, εργασιακό και κοινωνικό χώρο, αλλά κυρίως να συμμετάσχει σε κάτι πρωτόγνωρο για την Ριζοσπαστική Αριστερά στην Ελλάδα: την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος μέσω εκλογών από τη βάση.

Ταυτόχρονα στις 15 του Μάη υπάρχει και το κάλεσμα στο ήδη κομματικό και στελεχιακό δυναμικό, πέρα από τη συμμετοχή του στην εκλογή του Προέδρου από τη βάση, να εκλέξει και τα μέλη του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του Κόμματος, της Κ.Ε.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο του Κόμματος, υπήρξε ξεκάθαρος και ειλικρινής. Για να αλλάξουμε τη Χώρα, πρώτα και κύρια πρέπει να αλλάξουμε εμείς και ως στελέχη και μέλη, αλλά και ως Κόμμα. Οι καταστατικές αλλαγές συντέλεσαν σε αυτή την αλλαγή, αφού έθεσαν και προώθησαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μέλους του Κόμματος, θέτοντας σαφώς και ευδιάκριτα, τόσο τις υποχρεώσεις όσο και τα δικαιώματά του, αλλά κυρίως κάνοντας το κάθε μέλος καθοριστικό παράγοντα εκλογής Προέδρου ή ΚΕ, αλλά και συνδιαμορφωτή κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων και εξελίξεων.

Θα πρέπει όμως όλα τα παραπάνω να είναι διαρκή και αυτονόητα ζητούμενα και όχι ευκαιριακή και πρόσκαιρη καταγραφή πλεοψηφιών και επιβεβαίωσης πρακτικών και συμπεριφορών. Θα πρέπει να συντείνουν στο πως θα διαμορφώσουμε ένα Κόμμα ανοιχτό, πλουραλιστικό, έτοιμο να επιδιώκει συνθέσεις, συμμαχίες, συμπορεύσεις, να προτείνει λύσεις και να συγκρούεται. Ο Πρόεδρος το εγγυάται, το πιστεύει και το διατρανώνει σε κάθε ευκαιρία, καιρός να το κάνουμε και εμείς πράξη, τόσο με τη θέση μας στα όργανα του Κόμματος, όσο και με την καθημερινή στάση ζωής και συμπεριφορά μας.
Με αυτές τις σκέψεις έθεσα τον εαυτό μου ως υποψήφιο για την ΚΕ του Κόμματός μας, με τη μόνη δέσμευση ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο αγώνας συνεχίζεται…..