ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ για το Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο

«Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ο Αρτινός Λαός περιμένει να δει, ούτε την δυναμική που όφειλε ο κ Δήμαρχος να δώσει για ένα τέτοιο θέμα» σημειώνει το ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΤΑΣ, σε ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Πρότυπο Αγροτοδιατροφικό Τεχνολογικό Κέντρο Ηπείρου και την λειτουργία αυτού στην πόλη της Άρτας όπου και η έδρα της Γεωπονικής Σχολής, ο κ. δήμαρχος όφειλε να καλέσει εκτός των, Βουλευτών, κ. Περιφερειάρχη, κ. Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακών Συμβούλων, Επιμελητηρίων, κ. ΠΡΥΤΑΝΗ Παν. Ιωαννίνων και κα Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής και όλους τους λοιπούς φορείς της πόλης μας έτσι ώστε η συζήτηση αυτή να αποκτήσει την δυναμική που οφείλουμε ως Αρτινοί να δώσουμε .
Όμως κ. Δήμαρχε δεν καλέσατε πολιτικά κόμματα, το εργατικό κέντρο, τον εμπορικό σύλλογο τους επιστημονικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς κ.λ.π. φορείς,
Επίσης έπρεπε να υπάρχει ψήφισμα το οποίο όφειλαν να υπογράψουν όλοι οι φορείς έτσι ώστε να αποδεικνύουμε ότι κοινή επιθυμία όλων των φορέων και κατ’ επέκταση όλου του Αρτινού Λαού είναι η λειτουργία του Πρώτυπου Αγροτοδιατροφικου Τεχνολογικού Πάρκου στην Άρτα.

Θα περιμέναμε ο κ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ να πάρει σαφή θέση για το Αγροδιατροφικό Πάρκο και όχι να αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό θα αποφασίσουν οι πολιτικοί ερήμην και σε αντίθεση με την βούληση των τοπικών κοινωνιών. Σε ερώτηση της κας ΡΑΝΙΑΣ ΓΚΙΖΑ περιφερειακής συμβούλου, και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, η απάντηση του κ. Πρύτανη για τα δύο πάρκα, ήταν ότι θα επικαλύπτουν το ένα το άλλο, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν δυο πάρκα ένα στα Γιάννενα και ένα στην Άρτα.
Σε ό,τι αφορά τη θέση και τη στάση του κου Περιφερειάρχη ο οποίος για μια ακόμη φορά σε θέμα που αφορά την Άρτα ήταν και πάλι απών, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Γιάννενα. Η Άρτα του έδωσε ποσοστό 60%, και η στάση έναντι των πολιτών της Άρτας είναι υποτονική για να μην την χαρακτηρίσουμε εχθρική.
Σχεδιάζετε να γίνει το Αγροδιατροφικό Πάρκο στα Γιάννενα σύμφωνα με την απόφαση του πάρθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά γιατί στα Γιάννενα και όχι στην Άρτα όπου είναι και η Γεωπονική Σχολή, και από τη στιγμή που και ο κ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ δηλώνει ότι αν γίνουν δύο πάρκα, το ένα θα επικαλύπτει το άλλο πρέπει να ιδρυθεί και λειτουργήσει μονό στην Άρτα οπού και η έδρα της Γεωπονικής Σχολής. Η απόσταση Γιάννενα – Άρτα έχει εκμηδενισθεί πλέον, δε χρειάζεται να γίνονται όλα στα Γιάννενα.

Η ανάπτυξη της περιφέρειας; Πρέπει να είναι συνολική και συμφωνά με τα πλεονεκτήματα που η κάθε περιφερειακή ενότητα έχει όπως δήλωσε και στην τοποθέτηση του ο περιφερειακός σύμβουλος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ,
Γιατί σιωπά η κυβερνητική παράταξη της ΝΔ; Ποια είναι η θέση του βουλευτή κου Στύλιου; Γιατί για το θέμα αυτό είναι απών; Πού είναι ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκλέχθηκαν από την Άρτα, της παράταξης δηλ. του κου Καχριμάνη, γιατί απουσίαζαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στο κάλεσμα του Δημάρχου, ώστε να εξηγήσουν γιατί ψήφισαν να γίνει Αγροδιατροφικό Πάρκο και στα Γιάννενα;

Κάποια στιγμή πρέπει να ωριμάσουμε στη Άρτα και να λειτουργούμε συλλογικά για τα προβλήματα του τόπου μας που αφορούν στην ανάπτυξη.
Δυστυχώς για μια άλλη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ο Αρτινός Λαός περιμένει να δει, ούτε την δυναμική που όφειλε ο κ Δήμαρχος να δώσει για ένα τέτοιο θέμα αφού απέκλεισε από τη συνεδρίαση αρκετούς φορείς που και γνώση για το θέμα έχουν αλλά και άποψη είχαν να καταθέσουν».

Προτεινόμενα για εσάς