Πρωταθλήτρια η Γιουβέντους 1 αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος

Η Γιουβέντους δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του ιταλικού πρωταθλήματος κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Επιβεβαιώθηκαν έτσι τα προγνωστικά στοιχήματος που ήθελαν την Vecchia Signora να είναι αυτή που θα πάρει το τρόπαιο Ένα τρόπαιο που είναι το ένατο συνεχόμενο στο συγκεκριμένο θεσμό.

Απόλυτη κυριαρχία εντός Ιταλίας
Η κυριαρχία της Γιουβέντους στην Ιταλία συνεχίζεται με το σύλλογο να καταφέρνει συνεχώς να βρίσκεται στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Η «Γηραιά Κυρία» έφτασε τα 36 πρωταθλήματα στην ιστορία και απέχει πάρα πολύ από τη Μίλαν και την Ίντερ που την ανταγωνίζονται. Συγκεκριμένα οι ομάδες του Μιλάνο έχουν 18 πρωταθλήματα και φαντάζει αδύνατον να πλησιάσουν αρχικά κι έπειτα να φτάσουν τη Γιουβέντους.

Ουσιαστικά το μόνο σημείο που την κοντράρει και την προσπερνάει η Μίλαν είναι στην Ευρώπη, όπου εκεί οι «Rossoneri» μετρούν 7 champions league έναντι 2 της Γιουβέντους. Από την άλλη πλευρά και η Ίντερ μπορεί να περηφανεύεται για την Ευρώπη, καθώς μετράει 3 τρόπαια της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δύσκολη χρονιά που βρήκε πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους
Η σεζόν 2019/20 μπορεί να έληξε θετικά για τους «Bianconeri», ωστόσο μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για την ομάδα, η οποία αντιμετώπισε ουκ ολίγες δυσκολίες.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, όταν ο Κιελίνι υπέστη ρήξη χιαστού κι ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Μπορεί ο Ντε Λιχτ να αντικαθιστούσε το κενό του, ωστόσο η Γιουβέντους δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο και τα προβλήματα στην άμυνα ήταν φανερά. Από εκεί και πέρα γενικότερα και το αγωνιστικό της πρόσωπο δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν οι οπαδοί της, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μπει στο στόχαστρο ο Σάρι και να κριθεί έντονα.

Ωστόσο αυτό που έσωσε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι ήταν το γεγονός ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει πλέον ανταγωνισμός. Η Γιουβέντους έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και ακόμα και σε κακές χρονιές θα βρει τον τρόπο να το διεκδικήσει. Όταν, λοιπόν, οι Ίντερ, Λάτσιο έδειξαν λίγες στο να την αμφισβητήσουν, τότε ακόμα και η προβληματική Γιουβέντους δε θα απολέσει την ευκαιρία.

Έτσι, με τη μαθηματική κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος έφτασε συνολικά τα 36 και τα εννέα σερί.