Το Αχίλλειο Κέρκυρας επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το εμβληματικό Αχίλλειο Κέρκυρας επισκέφτηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςστο πλαίσιο της επίσημης περιοδείας του στην Ήπειρο και την Κέρκυρα

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός, ο Διευθυντής του Μουσείου, Αναστάσιος Διαβάτης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, εκπρόσωποι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και φορέων της περιοχής, ενώ τον συνόδευαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο ΥπουργόςΤουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο Πρωθυπουργός, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, τόνισε ότι στόχος της ελληνικής Πολιτείας είναι να προσδώσει ξανά στο Αχίλλειο Μουσείο την αίγλη που του αρμόζει, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Αχιλλείου που θα υλοποιήσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 12.950.000 ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςανέφερε ότι είναι σημαντικό οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης του Αχιλλείου Κέρκυρας να υλοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτωνενός έργου που θα αναμορφώσει πλήρως το ιστορικό Ανάκτορο του Αχιλλείου.
Επισημαίνεται ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε. είναι η διαχειρίστρια εταιρείατου Μουσείου Αχιλλείου Κέρκυρας και αποτελεί τον κύριο φορέα του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του «Αχιλλείου» στην Κέρκυρα (Β’ Φάση)», το οποίο και εντάχθηκεστο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας της ΕΤΑΔ Α.Ε., της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Τουρισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχει διάρκεια 43 μήνες.

Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1889-1892, στην περιοχή Γαστουρίου της Κέρκυρας από την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, γνωστή με το υποκοριστικό ωςΣίσι, προκειμένουνα χρησιμοποιηθεί ωςανάκτορο θερινής διαμονής. Το συγκρότημα έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος από αρχιτεκτονική και ιστορική άποψη, ενώ το Μουσείο Αχίλλειο έχει δωδεκάμηνη λειτουργία και αποτελεί επί σειρά ετών ένα από τα δημοφιλέστερα μουσεία πανελλαδικά και κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Κέρκυρας.

Προτεινόμενα για εσάς