Άγρια επίθεση σε αστυνομικούς επειδή τους χάλασαν το «κορόνα-πάρτι»

Και τα Λαδάδικα “αναστέναξαν”

Άγρια επίθεση δέχτηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού επιχείρησαν να διακόψουν γλέντι που είχε στηθεί το βράδυ του Σαββάτου σε σπίτι στον καταυλισμό της Αυλίζας στο Μενίδι. Δεκάδες άτομα αγνοούσαν τα μέτρα και γλεντούσαν έχοντας τη μουσική στη διαπασών.
Στο σημείο έφτασαν δύο περιπολικά με οχτώ αστυνομικούς. Δεκάδες άτομα, ωστόσο, στη θέα των αστυνομικών άρχισαν τις επιθέσεις. Συγκεκριμένα εκτόξευσαν καρέκλες, τραπέζια και πέτρες εναντίον τους, με αποτέλεσμα να σπάσουν περιπολικά και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στην ομάδα των περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών.

Τα Λαδάδικα
Ενώ τα περίπτερα, οι κάβες και τα μίνι μπαρ κλείνουν πλέον στις 12 τα μεσάνυχτα, η Ελλάδα βρίσκεται στο ”κόκκινο” σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, όμως το σοβαρό πρόβλημα του συνωστισμού πολιτών που θέλει να διασκεδάσει αδιαφορώντας για την ανάγκη τήρησης αποστάσεων, παραμένει.
Οι εικόνες από το βράδυ του Σαββάτου το επιβεβαιώνουν και όπως φαίνεται το ρολόι δεν χρειάστηκε καν, σε κάποιες περιπτώσεις να δείξει 12 και οι κόσμος να ξεχυθεί από τα κέντρα διασκέδασης στις πλατείες για να ξεπροβάλλουν και πάλι εικόνες συνωστισμού.
Όπως φαίνεται στα βίντεο του GRTimes.gr το βράδυ του Σαββάτου ”αναστέναξαν” τα Λαδάδικα με εκατοντάδες θαμώνες να διασκεδάζουν όντας ο ένας πάνω στον άλλο.

”Σερβιτόροι που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, εργαζόμενοι στην υποδοχή να κουβαλούν συνεχώς νέα σταντ με αποτέλεσμα να στριμώχνονται περισσότεροι και τα κρούσματα… συνεχώς να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας”.
Όπως επισημαίνεται δε ανάλογη κατάσταση παρατηρήθηκε και σε άλλες κεντρικές περιοχές της πόλης, ωστόσο, σε μικρότερο βαθμό ενώ αναφορές για συνωστισμό σε πλατείες αναφέρθηκαν και στην Πλατεία Βαρνάβα όσο και στην Πλατεία Μοναστηριακίου μετά τα μεσάνυχτα. Ανησυχία όμως στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν και οι εικόνες από το Θέατρο Γης όπου επίσης επικράτησε με μεγάλο αριθμό θεατών να προσέρχονται για να παρακολουθήσουν παράσταση αλλά και εκεί όπως φάνηκε δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις.