Άδειες καρέκλες στην κεντρική πλατεία στην Άρτα

ΣΕΔΑ: “Θα μείνουν άδειες; Η εστίαση απαιτεί, δεν επαιτεί”

Με δηλώσεις και με ανακοινώσεις για τη δράση empty chairs, (άδειες καρέκλες), που υποδηλώνει το μέλλον της εστίασης, οι επαγγελματίες της εστίασης εκφράζουν την αγωνία τους πως η εστίαση θα βρίσκεται με άδειες καρέκλες, εάν η Κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου.
Ο Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Άρτας (ΣΕΔΑ) «Ο ΞΕΝΙΟΣ» συμμετέχει σε αυτή την πρωτότυπη όσο συμβολική εκδήλωση-διαμαρτυρία, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού «EMPTY CHAIRS – Άδειες καρέκλες».

Οι επιχειρηματίες των καταστημάτων εστίασης της Άρτας τοποθέτησαν στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημητρίου) τις άδειες καρέκλες των καταστημάτων τους θέλοντας να υπογραμμίσουν πως τα άδεια καταστήματα εστίασης επηρεάζουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.
Η δράση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 6 Μαϊου 2020 και ώρα 20.00 και συμμετείχαν σε αυτή περισσότεροι από 30 Σύλλογοι Εστίασης και Τουρισμού.
Ο Σύλλογος Εστίασης Διασκέδασης Άρτας καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου, με σύνθημα «EMPTY CHAIRS – ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ; Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ»

Στα Γιάννενα
Και οι επαγγελματίες της εστίασης στα Γιάννενα συμμετείχαν στη βουβή διαμαρτυρία με εκατοντάδες άδειες καρέκλες να καλύπτουν όλη την επιφάνεια της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.
Πλήθος από ιδιοκτήτες καταστημάτων καφέ και εστίασης, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή συμβολική διαμαρτυρία με την ονομασία «άδειες καρέκλες», ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Καφέ- Μπαρ, Εστίασης «Η Παμβώτις» και μετέφεραν καρέκλες στην κεντρική πλατεία.
Οι καταστηματάρχες ζήτησαν τη λήψη μέτρων από την πολιτεία και τον δήμο για στήριξη των επιχειρήσεων τους.

Στην Πρέβεζα

Και οι επαγγελματίες της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων της Πρέβεζας, συμμετείχαν στη δράση empty chairs, ζητώντας μέτρα για την επιβίωση του κλάδου, με την πλατεία Ανδρούτσου να γεμίζει με “άδειες καρέκλες” . Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελµάτων Πρέβεζας κ. Σπύρος Κόκκαλης σε δηλώσεις του σημείωσε πως η συμβολική διαμαρτυρία των επαγγελματιών του κλάδου, αποτελεί μήνυμα στους αρμόδιους πως οι επαγγελματίες της εστίασης «δεν ζητάνε ελεημοσύνη αλλά κατανόηση των προβλημάτων». “Απασχολούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, εάν τα καταστήματα δεν ανοίξουν όπως πρέπει κινδυνεύει η ελληνική κοινωνία να δεχθεί 250.000 νέους ανέργους… Οι συνάδελφοι δίνουν βροντερό παρών στις δύσκολες στιγμές. Είναι κάποιοι που δεν έχουν όρεξη ούτε να πάνε να καθαρίσουν το μαγαζί τους και να το βάψουν, παρόλα αυτά είμαστε εδώ όρθιοι», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.