Αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για τις Υπεραστικές Συγκοινωνίες

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους Βουλευτές της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και κ. Μιχάλη Κατρίνη, κατέθεσαν αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, και Υποδομών & Μεταφορών, κ. Καραμανλή, σχετικά με τα αιτήματα και τα προβλήματα που αναφέρονται στην Επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών για τον κλάδο τους , λόγω της πανδημίας του Covid-19.
Στην Επιστολή της αυτή, αναλύονται τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και ιδιαίτερα οι δυσμενείς επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν, όπως η μείωση του επιτρεπόμενου επιβατικού κοινού κατά 50% και η ταυτόχρονη μείωση του έργου τους κατά 95% , όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Παράλληλα, στην Επιστολή επισημαίνεται ότι ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα λόγω της αναστολής εργασίας, και επιπλέον αναφέρεται η αδυναμία εκπλήρωσης βασικών υποχρεώσεων (μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, πετρέλαιο κίνησης, έξοδα συντήρησης κτλ) .
Οι Βουλευτές της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, καταθέτουν ως αναφορά την ανωτέρω Επιστολή και ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψιν τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου αυτού των μεταφορών και να απαντήσουν σχετικά.

Όλγα Γεροβασίλη: Αντί να κάνετε τα αυτονόητα στο προσφυγικό, κάνετε ρουσφέτια 
Την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό και την «ικανότητα» της να βρίσκει και σε αυτόν τον τομέα ευκαιρίες για «δουλειές» επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας για το Σ/Ν του υπ. Μετανάστευσης & Ασύλου, στην ομιλία της για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς, αντί ενός αξιόπιστου σχεδίου, το αρμόδιο υπουργείο φέρνει στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο το οποίο εξαντλείται σε διορισμούς μετακλητών, μυστικά κονδύλια και ρουσφέτια σε φίλους και συγγενείς.
Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με το νομοσχέδιο αυτό εξαιρείται παντελώς το Υπουργείο Μετανάστευσης από τη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων και γνωστοποίησε ότι η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων κατήγγειλε σήμερα ότι κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν λαμβάνεται υπόψη η Αρχή από την Κυβέρνηση. Αναφερόμενη στην πρόβλεψη να έχουν δικαίωμα υπογραφής μετακλητοί υπάλληλοι υπενθύμισε ότι και στα χρόνια του μνημονίου υπήρχαν πιέσεις από τους θεσμούς για να τοποθετηθούν ιδιώτες σε θέσεις ευθύνης στη δημόσια Διοίκηση.
«Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να μη γίνει κάτι τέτοιο και τα καταφέραμε. Αυτό που κάνετε σήμερα είναι χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης και ρουσφέτια σε φίλους σας και συγγενείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κυκλικός κόμβος στο ύψος της Πλατείας Ζέρβα
Επανεκκινούν τα έργα κατασκευής- Κλειστός ο δρόμος Βλαχέρνα- Άρτα
Επανεκκινούν από τα μέσα Μαΐου, και συγκεκριμένα από τις 11/5, τα έργα κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ύψος της Πλατείας Ζέρβα. Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να κλείσει προσωρινά η πρόσβαση από Βλαχέρνα προς Άρτα, καθώς και το παρκινγκ της Πλατείας Ζέρβα.
Ο Δήμος Αρταίων παρακαλεί τους δημότες το εν λόγω χρονικό διάστημα, να μην σταθμεύουν καθώς και να τα απομακρύνουν από τον χώρο στάθμευσης στην πλατεία Ζέρβα, τα οχήματά τους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 970.000 ευρώ, κυκλικός κόμβος με ταυτόχρονη αύξηση θέσεων στάθμευσης.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παμβώτις»

Τα προβλήματα και οι ανάγκες της εστίασης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καφέ Μπαρ, Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρήστο Τάτση.
Ο κλάδος δέχθηκε βαρύ πλήγμα στο διάστημα της υγειονομικής κρίσης ενώ τελεί εν αναμονή της επαναλειτουργίας.
Οι νέοι όροι και οι κανόνες που έχουν γίνει γνωστοί, μέχρι στιγμής, δημιουργούν κι ένα νέο τοπίο στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν.
Ο Αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας, κατά την διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό θα εξαντληθούν τα περιθώρια που υπάρχουν για επιπλέον παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης τελών για τους υφιστάμενους χώρους και τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί.
Ο κ. Βάββας τόνισε ότι μόλις η δέσμη μέτρων οριστικοποιηθεί και εξειδικευτεί και πριν κατατεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπάρξει νέα συνάντηση ώστε να ενημερωθεί πλήρως το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου.