Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών

Θαύμα ή σύνηθες φαινόμενο;

Χαμηλοί τόνοι από τη Μητρόπολη Άρτας

Ενώ ρίγη συγκίνησης και θρησκευτικό δέος έχει προκαλέσει στους πιστούς που αντίκρισαν ανθισμένο το στεφάνι που είχαν τοποθετήσει το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στην εικόνα του Εσταυρωμένο στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών της Άρτας και κάποιοι άρχισαν να μιλούν για «θαύμα», η Μητρόπολη Άρτας έσπευσε με ανακοίνωσή της (ο Μητροπολίτης απουσιάζει στο Ιασραήλ) να κρατήσει χαμηλούς τόνους.» Ειδικοί θα εξετάσουν πως άνθισε το ακάνθινο στεφάνι», αναφέρεται στην ανακοίνωση με στόχο να μην προκληθεί θόρυβος με τους πιστούς που μπορεί να αρχίσουν να συρρέουν για να προσκυνήσουν την εικόνα του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών της Άρτας καθώς άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το Arta2day μετά από 5 μήνες στο ξερό στεφάνι εμφανίστηκαν πράσινα φύλλα και λουλουδάκια. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης οπότε και οι υπεύθυνοι του ναού είδαν το φαινόμενο, όμως όπως σημειώνεται παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλους ναούς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Άρτης: «Λόγω της δημοσιότητας, που έλαβε το θέμα του ακανθίνου στεφάνου, του Εσταυρωμένου της Ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της πόλεως Άρτης -το οποίο έβγαλε άνθη- η Ιερά Μητρόπολις Άρτης, προς αποφυγήν εκμεταλλεύσεως του γεγονότος, ενημερώνει τους πιστούς, ότι το όλο θέμα βρίσκεται, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό διερεύνηση, από ειδικούς.

Πολύ περισσότερο, που κατά καιρούς, ανά την Ελλάδα, όσα ακάνθινα στεφάνια έχουν βγάλει ανθούς, είναι φτιαγμένα από το ίδιο -και όχι από άλλο- είδος (Euphorbia) αγκαθιού. Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο θαύμα στην Εκκλησία είναι, να ξεριζώνουμε, διά της μετανοίας, τα αγκάθια της αμαρτίας, από τις ψυχές μας και να άνθίζουν στις καρδιές μας, οι Ευαγγελικές αρετές».